Teknoloji Projeleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Teknoloji Projeleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

23 Eylül 2022 Dijital teknoloji nedir? Teknolojik Nedir? 0

Teknoloji Projelerinde Sınırlı Perspektif Önyargısı

Sınırlı perspektif önyargısı, bildiklerimizin tamlığını abartma ve neyin önemli olduğuna dair kendi (sınırlı) bakış açımıza göre hareket etme eğilimidir. Örgütlerde her insan, günlük olarak deneyimlediklerinden ve gözlemlediklerinden gelişen bir görüşe sahiptir.

Bir kişinin bir kuruluştaki konumu veya rolü göz önüne alındığında, bu görüşler genellikle farklılık gösterir ve kişinin bir sorun veya duruma ilişkin bakış açısını etkileyebilir. Bununla birlikte, her bir bireysel bakış açısı, o firma içinde ayrı bir bilişsel gerçekliği temsil etmesi bakımından büyük ölçüde “geçerlidir”.

Ancak hem günlük düzeyde hem de stratejik düzeyde gerçekten etkili karar vermenin gerçekleşmesi için, durum ve konulara ilişkin daha eksiksiz ve daha doğru bir görüş oluşturmak üzere bireysel bakış açılarının bütünleşmesi gerekir.

Başka bir deyişle, sınırlı bakış açısına sahip önyargının genellikle yönetilmesi gerekir ve önyargıya karşı koyma çabaları, karar verme ve yapılacak doğru şeyleri bulma konusunda yetkilendirilmiş çalışanlara dayanan dinamik organizasyonlarda özellikle çok önemlidir. Sol gözetimsiz, sınırlı perspektifli önyargı (LPB), bir bireyin kararlar formüle etmesine ve etkisiz, hatta muhtemelen kuruluşa zarar verebilecek eylemlerde bulunmasına yol açabilir.

Bu makalenin amacı, bilgi sistemleri ve teknolojisinde (IS/IT) neden son derece uygun olduğunu gösteren sınırlı perspektif önyargı yapısının mevcut formülasyonunu özetlemektir. LPB’nin teknoloji projelerinde ortaya çıkışı daha sonra tartışılır ve gelecekteki araştırmalar için yönler genişletilir.

Bilişsel Önyargılar

Bilişsel önyargıların varlığı, psikoloji ve örgütsel davranış literatüründe yer almaktadır. Örneğin, araştırmacılar tutarlılık, artan bağlılık, temsiliyet ve temel yükleme hatası gibi önyargıları belirlediler.

Sınırlı perspektif önyargısı, şu anda daha fazla teorik gelişme ve deneysel araştırma için konumlanmış, yeni kavramsallaştırılmış bir bilişsel önyargı türüdür. Üç aşamalı yapı evrimi modelinde sınırlı perspektif önyargısı, bir kavramın keşfedildiği ve yeni kavramı diğer araştırmacılara ve uygulayıcılara sunmak ve onu meşrulaştırmak ve geliştirmek için çaba sarf edilen “giriş ve detaylandırma” aşamasındadır. 

Moore ve Burke, LPB için kavramsal bir temel sağlarken, oluşumuna katkıda bulunan beş durumsal faktör önermektedir: karşılıklı bağımlılık, belirsizlik, belirsizlik, son teslim tarihine dayalı çalışma hızı ve rol uyumsuzluğu vb.

Bu özelliklerin beşi de IS/IT organizasyon ortamlarında ortaktır. Teknolojiyi uygulama çabaları, IS/IT ve iş personeli arasında bir karşılıklı bağımlılığı zorunlu kılar.

Örneğin, teknoloji uygulamalarında, bir dizi bireysel bakış açısı (örneğin, iş kullanıcısının bakış açısı, teknoloji altyapısı uzmanının bakış açısı, uygulama geliştiricinin bakış açısı, diğerleri arasında), etkili bir sonuç elde etme çabası için uygun ve gereklidir. 


Teknolojinin gelişimi
Teknoloji Nedir
Yapılmamış proje fikirleri
www.tubitak.gov.tr projeler
Teknoloji Nedir Kısaca
Dijital teknoloji nedir
Teknoloji nedir PDF
Teknolojik Nedir


Bu tür bir karşılıklı bağımlılık, LPB’nin yönetimi için yalvarır, çünkü bu tek, özel bakış açıları, ihtiyaç duyulan zaman çerçevesi içinde kuruluş için uygun bir son ürün üretmek için entegre edilmeli ve sonunda birleştirilmelidir.

Belirsizlik ve muğlaklığın bilgi sistemleri ve teknolojisinde LPB’nin ortaya çıkmasına katkıda bulunması da önerilmektedir. Yeni teknolojileri, yeni araçları veya yeni metodolojileri içeren çabaların yanı sıra teknolojiyi yeni yollarla uygulamaya çalışan projeler, doğası gereği belirsizlik ve muğlaklıkla iç içedir.

LPB, kişinin durumu anlamasını kısıtlayarak, sorunu veya sorunu çözmek için kaynaklarını azaltarak ve nihayetinde optimalden daha az bir yöne gitmesine neden olarak bu tür bilinmeyenler üzerinde çalışırken karşılaşılan zorlukları ağırlaştırabilir ve artırabilir.

Önceki araştırmalar zaman baskısının bilgi arama ve işlemeyi olumsuz etkilediğini gösterdiğinden, çılgın ve son teslim tarihine dayalı bir çalışma temposu (“buna dün ihtiyacımız var”) da LPB’ye katkıda bulunur.

Zaman baskısı, bir kişinin sınırlı bakış açısı yanlılığının meydana geldiğini fark etmesini engelleyebilir ve bir kişi bu önyargının olasılığını kabul etse bile, yaklaşan son tarihler, kişinin kendi bakış açılarından bilgi toplaması ve özümsemesi için zaman ayırmasını engelleyebilir.

Ayrıca, yukarıda bahsedilen karşılıklı bağımlılık, belirsizlik ve belirsizlik faktörlerini yönetmek zaman alır, bu nedenle IS/IT’nin sıklıkla çalıştığı çılgın çalışma temposu, bu faktörlerin LPB’nin olumsuz etkilerine yol açması olasılığını artırır.

Son olarak, rol uyumsuzluğu sezgisel olarak LPB ile ilişkilidir. Whetten ve Cameron, rol uyumsuzluğunu, günümüzde kuruluşlarda görünüşte yaygın olan kaynak kıtlığı nedeniyle büyük ölçüde şiddetlenen bir çatışma kaynağı olarak tanımlamaktadır.

Örneğin, teknoloji uygulama projelerinde, geliştirme ekibi neredeyse her zaman tam özellikli ve kaliteli bir ürün üretmeye odaklanır, zaman ve bütçe kısıtlamalarının işlevselliğe uyum sağlamak için değişmesi gerektiğine inanır, ancak üst yönetim muhtemelen bütçe sorunlarına ve Ürünle ilişkili iş süreci iyileştirmeleri nedeniyle ürünü mümkün olan en kısa sürede yerinde

Her ne kadar bu iki taraf kuşkusuz rol uyumsuzluğu yaşasa da (örneğin yönetimin zaman kısıtlamasına odaklanıp şimdi buna ihtiyacımız var demesi, geliştirme ekibinin sistemin işlevselliğine odaklanıp daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söylemesi), eğer her iki taraf da kendi sorunlarını aşabilirse sınırlı perspektif önyargısı, rol uyumsuzluğu çözülebilir ve her iki tarafın çabalarını daha iyi yönlendirmek için gerçek örgütsel öncelikler belirlenebilir.

MADDENİN TEMEL İDDİASI

Teknoloji uygulama projeleri karşılıklı bağımlılık, belirsizlik, belirsizlik, zorlu teslim tarihleri ​​ve rol uyumsuzluğu unsurlarına sahip olma eğiliminde olduklarından, sınırlı perspektif önyargısı ve bunun zararlı etkileri için verimli bir zemin sağlarlar. LPB’nin bir teknoloji projesinde nasıl çalışabileceğine dair bir örnek, proje durum raporlaması alanında bulunur.

LPB için önerilen beş öncülün tümü bu projede mevcut görünmektedir. Geliştirme ve teknik ekipler arasındaki karşılıklı bağımlılık açıktır ve geliştiriciler, kuruluş için türünün ilk örneği olan bu uygulamayı oluştururken muhtemelen belirsizlikler ve belirsizliklerle karşılaşmıştır.

Açıkça, geliştiriciler zaman baskısı altında çalışıyorlardı ve yerine getirilmesi imkansız hale gelen son teslim tarihlerini karşılamaya çalışıyorlardı. Yönetim kuşkusuz bu uygulamayı dağıtmaya hevesli olduğundan, muhtemelen rol uyumsuzluğuyla da karşı karşıya kaldılar.

LPB, geliştirme ekibinin proje durum raporlama davranışında gözlemlenebilir. Ürünün tamamlanmasına çok uzak oldukları düşünüldüğünde, muhtemelen bir süredir teslim tarihinin karşılanmayacağını biliyorlardı, ancak bunu yönetime ve diğer paydaşlara iletmemeyi seçtiler.

LPB’nin birçok sonucu sonuçta ortaya çıktı, ancak bir tanesi projenin bu kısa tanımından açıkça ölçülebilir, geliştirme ekibi projelerinin gerçek durumunu bildirmiş olsaydı, şirket Web barındırma sözleşmesinde tasarruf edebilirdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir