TEKNOLOJİ YOL HARİTASI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

TEKNOLOJİ YOL HARİTASI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

6 Ekim 2022 Teknoloji Yol Haritaları genelge Teknoloji yol haritası Nedir Teknoloji yol Haritası örnekleri 0
Maksimum Eşleştirme Algoritması

Mobil Telekomünikasyon ve M-Ticaret Uygulamaları

Bu makale, mobil ticareti (m-ticaret) ve kablosuz ekonomiyi şekillendiren hakim eğilimler ve gelişmelere genel bir bakış sunmaktadır. Kablosuz telekomünikasyon altyapısının gözden geçirilmesi, gelişen teknoloji ortamının gizemini çözmeye çalışıyor. Yenilikçi kablosuz uygulamalar ve mevcut m-ticaret sorunları gibi mobil İnternet dağıtımı ve benimseme demografisi de vurgulanmaktadır.

World Wide Web (WWW) ve Web tarayıcı yazılımı, İnternet’e toplu pazar erişilebilirliği getirdi. Bu yaygınlık ve erişim, birçok biçimde elektronik ticarettir (e-ticaret): işletmeler arası işlem, organizasyon içi işlemler ve işletmeden tüketiciye ticaret vb.

E-ticaret, etkileyici bir büyümeye tanık oldu ve İnternet’teki ilerlemenin önemli bir itici gücü olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, katılımcılar şimdiye kadar esasen sabit hat bağlantılarına bağlanmıştır.

Yeni kablosuz servislerin geliştirilmesi ve tanıdık uygulamaların mobil uyarlamaları, tanıdık çevrimiçi tesislere erişmek isteyen giderek artan göçebe kullanıcıların talebi ve telekomünikasyon ve bilgisayar teknolojilerinin istikrarlı bir şekilde yakınlaşmasıyla destekleniyor.

Kablosuz telekomünikasyon, 1980’lerde ses taşımak için tasarlandı, ancak İnternet iletişimi de dahil olmak üzere veri taşıyıcısı haline geldi. Cep telefonu artık yaygın ve daha kişisel dijital asistanlar (PDA), el bilgisayarları ve benzerleri hücresel radyo bağlantısına sahiptir.

Bu cihazlar, m-ticaret uygulamalarını dağıtmak için oldukça büyük bir platform oluşturur. M-ticaret, doğrudan cep telefonları, PDA’lar ve taşınabilir bilgisayarlar gibi mobil terminallerden mal ve hizmetlere göz atma, bunlarla etkileşim kurma ve ödeme yapma yeteneğini ifade eder.

Sektör tahmin istatistikleri, sektörde üstel büyümeye işaret ediyor:

• Web özellikli kablosuz cihazların dünya çapında sevkıyatı 2000 yılında 1999’a göre %796 arttı ve bu tür terminallerden gerçekleştirilen tüketici işlemleri 2005 yılına kadar dünya çapında 1.8 trilyon ABD Doları olacak.
• Uluslararası kablosuz veri pazarının 2000–2004 yılları arasında 170 milyondan 1,3 milyar aboneye ulaşması ve 2004 yılı sonuna kadar 1,5 milyar kablosuz özellikli ahize ve diğer İnternet cihazlarıyla donatılması bekleniyordu.
• Yalnızca Asya-Pasifik bölgesindeki kablosuz İnternet kullanıcıları, 2000–2007 yılları arasında 20’den 216,3 milyona 10 kat artacaktır.

İnternet ve mobil iletişim yakınsadıkça, e-ticaret m-ticarete dönüşüyor. “Her zaman” kolaylık ve “her yerde” mobilitenin günlük çevrimiçi işlemleri gerçekleştirmedeki muazzam potansiyeli, henüz birçok benzersiz mobil hizmeti teşvik edecektir.

TEKNOLOJİ YOL HARİTASI

1940’ların sonlarında erken kablosuz telekomünikasyon mimarisi, televizyon yayıncılığından sonra modellenmiştir. Uzun, merkezi verici kuleleri radyo kapsama alanı sağladı. Kısıtlı kullanıcı hareketliliği ve kapasitesi, düşük ses kalitesi ve yüksek maliyet gibi sınırlamalar, 1970’lerin sonlarında yeni hücresel teknolojinin ortaya çıkmasına neden oldu.

Bir hücresel mobil iletişim sistemi, hücre adı verilen küçük örtüşen coğrafi birimlere dağılmış geniş bir düşük güçlü anten alt sistemleri topluluğu içerir. Bireysel hücresel baz istasyonları, kablosuz ağı oluşturan birleşik bir ayak izi için yerel kapsama ve ara bağlantı sağlar.

Modern uygulamalar, kırsal alanlardaki daha büyük, seyrek hücreler ve metropol bölgelerdeki küçük, yoğun hücrelerle tipiktir. Teknoloji yol haritası, iletim bant genişliğine karşılık gelen kilometre taşlarıyla sınırlandırılmıştır.

Birinci Nesil—1G: 1G hücresel sistemleri karakterize eden analog radyo iletimi. Amerika ve Asya-Pasifik’te bir kerelik fiili standart, 1983’te Amerika Birleşik Devletleri’nde tanıtılan Gelişmiş Cep Telefonu Hizmeti (AMPS) idi.


Teknoloji yol haritası Nedir
Teknoloji yol Haritası örnekleri
TUSAŞ Teknoloji Yol Haritası
TUSAS yol tarifi
Teknoloji Yol Haritaları genelge
Teknolojik yol Haritası
TUSAŞ protokol imzaladığı üniversiteler


Sınırlı büyüme kapasitesi, zayıf veri aktarımı ve yetersiz iletim güvenliği gibi teknik kusurlara rağmen 1G sistemleri 1990’ların başına kadar popülerliğini korumuştur. AMPS’nin geliştirilmiş türevleri, bugün hala dünya çapında kalan analog hücresel ağlarda konuşlandırılmaktadır.

İkinci Nesil—2G: Dijital radyo iletimi 2G çağını müjdeledi. Bilgi, alıcı uçta iletilmek ve yeniden bir araya getirilmek üzere bilgisayar ikili kodlu veri paketleri akışına sayısallaştırılır.

İki rakip sayısallaştırma şeması, Zaman Bölmeli Çoklu Erişim (TDMA) ve Kod Bölmeli Çoklu Erişim (CDMA). Daha iyi bant genişliği kullanımı ağ kapasitesini artırır, kapsama alanını geliştirir ve ses kalitesini iyileştirir. Veri şifreleme, kısa metin mesajlaşma, faks ve veri iletimi gibi yeni hizmet özellikleri de sunulabilir.

1991 yılında ticari olarak piyasaya sürülen, Avrupa’da geliştirilen, TDMA tabanlı Küresel Mobil İletişim Sistemi (GSM), Mayıs 2003’ün sonunda 174 ülkede 863,6 milyon abonesi ile bugün fiili uluslararası 2G standardıdır.

Buna karşılık, 2G veri hizmeti, çoğu ağ operatörü yalnızca 14,4 kbps’den fazla olmayan hızları desteklerken, 9,6–57,6 kbps verim sağlar. Bu, sabit bağlantılar aracılığıyla daha yüksek hızlı, geniş bant İnternet erişimine giderek daha fazla alışan tüketiciler için genel kullanıcı deneyimini zayıf hale getiriyor.

Canlı video gibi gerçek zamanlı multimedya uygulamaları da 2G mimarisinde uygulanamaz. Kaliteli mobil İnternet erişimi için artan talebi karşılamak için kablosuz veri iletimi için daha iyi optimize edilmiş çözümlere açıkça ihtiyaç duyulmaktadır.

Bununla birlikte, iyileştirmeler ve diğer ek işlevler için yeni el cihazları gereklidir. GSM’deki geliştirme, Genel Paket Radyo Hizmeti (GPRS) olarak adlandırılır.

Teorik maksimum 171,2 kbps iletim kapasitesine sahip olan ortalama, uygulamada dağıtılan 40-80 kbps’dir. İnternet gibi, GPRS ağları da İnternet Protokolü (IP) standardına dayanmaktadır, bu nedenle GPRS terminalleri, WWW, e-posta, Telnet ve FTP gibi tanıdık uygulamalara sorunsuz erişim ile diğer kablolu İnternet alt düğümleri gibi çalışır.

İlk ticari GPRS hizmeti Haziran 2000’de Birleşik Krallık’ta açıldı. 2.5G CDMA teknolojisi IS-95B standardı olarak bilinir ve ISDN benzeri veri hızları sunar. Ocak 2000’in başlarında Japonya’daki ilk ticari çıkışı, GPRS’yi pazara yaklaşık 6 ay geride bıraktı ve 64 kbps çıktı, geçerli 2G GSM tekliflerinden daha üstündü.

Veri hızı artışı, çevrimiçi işlemler ve kredi yetkilendirme gibi zamana duyarlı uygulamalarda yararlı olsa da, video kod çözme ve oynatma gibi zaman açısından kritik multimedya işlevlerine zarar veren teknik özellikler ve aktarım gecikmeleri vardır. Bu nedenle 2.5G, yüksek kaliteli, gerçek zamanlı video konferansı dağıtmak için hala ideal bir platform değil.

“2.75G”: Kablosuz veri hızları, geleneksel sabit hat geniş bant bağlantı hızına yaklaştığında, kullanıcı deneyimi önemli ölçüde iyileşecek ve gerçekten mobil İnternet erişimi gerçek olacaktır. Bazıları yol haritasının bu aşamasını gevşek bir şekilde “2.75G” olarak adlandırdı.

Global Evolution için Gelişmiş Veri oranları (EDGE) standardı, GSM teknolojisinin bir uzantısı olarak tasarlanmıştır ve TDMA ve GPRS’deki geçmiş yatırımlardan yararlanır. 384–553.6 kbps’lik verim teorik olarak mümkündür ve erken EDGE uyumlu ahizeler 100 kbps’yi aşan hızları destekler.

Dünyanın ilk ticari EDGE hizmeti Temmuz 2003’te Amerika Birleşik Devletleri’nde devreye alındı. CDMA teknolojisindeki eşdeğer evrim, 144-614 kbps ağ hızları sağlayan CDMA2000 standartlarıdır. Ekim 2000’de Kore’deki ilk ticari hizmetten, CDMA2000 aboneleri Haziran 2003’e kadar 54,1 milyona ulaştı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir