Uzantılar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Uzantılar
Bu bileşenler, bazı eğitim uygulamalarında kesinlikle gerekli olmayan diğer perspektiflerde tanımlanan işlevleri sağlar:
- Yetkilendirme Bileşeni, katılımcılara kaynakları, uygulamaları vb. kullanmak veya bunlara erişmek için atanan izinler (örneğin yetkiler, yasaklar, yükümlülükler, muafiyetler) ile ilgilidir.
- Etkileşim Bileşeni, iletişim ve işbirliklerinde katılımcılar ve hizmetler arasındaki etkileşimin yönetimine ayrılmıştır.
- Süreç Bileşeni, etkinliklere katılımcıların erişebileceği sırayı kontrol etmek için kullanılır. Faaliyetler, İşlevsel
- Bileşen tarafından başlatılır, ancak bunların önerilme sırası bu bileşen tarafından kontrol edilebilir.
- Geçici Bileşen, etkinliklerin etkinleştirilmesini etkileyen zaman bağımlılıklarını yönetir. Örneğin, bir grup faaliyetin aynı anda başlatıldığını kontrol etmek.
- Farkındalık Bileşeni, yürütülen eğitim süreçlerinin durumu hakkında bilgi sağlar. Bu bileşen, sistemin yürütmeyi nasıl izlediğini bu bilgilerle yaptığından ayırır. Bu şekilde, eğitim tasarımcıları, yalnızca eğitim uygulamalarının bu işlevselliğe ihtiyacı olduğunda farkındalık spesifikasyonları ekleyebilir.
- Nedensel Bileşen, eğitim uygulamasının amacı ve özellikleri hakkında bilgi sağlar. Meta veriler, öğrenme hedefleri, ön koşullar vb. gibi tanımlayıcı bilgilerdir.
- Organizasyonel Bileşen, grupların desteklenmesini, katılımcıların düzenlenmesini, katılımcılarla ilgili verilerin muhafaza edilmesini vb. sağlar. Temel amacı, diğer bileşenler tarafından kullanılabilecek bilgileri muhafaza etmektir.
- Manuel Müdahale Bileşeni, yetkili kullanıcıların, yürütülürken öğrenme biriminin modellenmesi hakkında karar vermelerine olanak tanır. Bu bileşen, çalışan işlemleri durdurma, geri sarma ve devam ettirme vb. için mekanizmalar sağlar. Gerçekte, dinamik ve acil davranışları desteklemeye adanmıştır.
Web İstemcisi
Web İstemcisi, katılımcının sistemle etkileşime girdiği ön katmanı sağlar. Bu arayüz, mevcut etkinlikleri, araçları ve bilgileri sunmak için EML Yürütme Motoru (İşlevsel Bileşen aracılığıyla) tarafından kontrol edilir.
Web İstemcisinde aşağıdaki bölümleri belirledik:
– Önerilen aktivitelerin katılımcıya sunulabilmesi için Görev Listesi gereklidir. Görev listeleri farklı temsiller (örn. dinamik ağaç, liste), amaç (örn. bekleyen görevler, gerçekleştirilen görevler) vb. sunabilir.
– Veri bölümü, katılımcıların veri erişimini ve çalışmasını desteklemek için uygun bir ortam sağlar. Bir eğitim uygulaması sırasında, bu bölüm aracılığıyla kendilerine erişim sağlayan katılımcılar tarafından farklı türde veriler veya bilgiler (örneğin kişisel özellikler, değişkenler) kullanılabilir.
– Uygulama bölümü, eğitim uygulamaları sırasında kullanılan uygulamaların etkinlik ortamında oluşturulması ve kontrolü ile ilgilidir.
Google uzantılar
Chrome uzantılar
Chrome uzantılar mobil
Google uzantı ekleme
Chrome uzantılar nerede
Opera uzantılar
Chrome Web Mağazası uzantılar
Web mağaza
Sonuçlar
Bu makale, web tabanlı eğitim sistemlerinin geliştirilmesi için bileşen tabanlı bir mimari sunmaktadır. Mimari, modelleme endişelerinin veya bakış açılarının ayrılmasına dayanan bileşen tabanlı bir yaklaşım sunar. Bu yaklaşımın geleneksel web tabanlı eğitim sistemlerine göre çeşitli avantajları vardır.
İlk olarak, basitliği sistemi anlamayı kolaylaştırır. İkincisi, her bileşen bir tasarım kararını kapsar. Bu, bireysel bileşenlerin özelleştirilmesini veya değiştirilmesini kolaylaştırır. Örneğin, geliştiriciler süreç bileşenini genişletebilir. Üçüncüsü, yeni bileşenler ekleyerek gelişmiş özellikler eklemek mümkündür.
Düşünme Araçları ile Sınıf Öğretimi için Hareket Dostu Arayüzler
Düşünme araçları genellikle kendi bilgisayarlarında çalışan öğrenciler için tasarlanmıştır. Bir sınıfın önünde kullanıldığında, bu araçların karmaşık grafik kullanıcı arayüzleri, eğitmenin etkili bir şekilde ders anlatma ve doğal hareketleri kullanma becerisine müdahale edebilir.
9. sınıf matematik konusu olan “ilişkiler” için bir düşünme aracı, daha jest dostu bir arayüzle geliştirildi. Bu hareket dostu arayüz, bir öğretmenin öğrencilerle etkileşime, ilgi çekici görselleştirmeler oluşturmaya ve dersin bir parçası olarak doğal el ve kol hareketlerini kullanmaya daha fazla odaklanmasını sağlar.
Düşünme araçlarının tasarımı öncelikle öğrenci perspektifinden yapılmıştır. Tasarımcılar, bir öğrencinin materyali öğrenmesine neyin yardımcı olacağını ve öğrencinin yeni kavramlarla nasıl etkileşime geçmek isteyeceğini belirlemek gibi birçok konuyu göz önünde bulundurmuştur.
Bu öğrenci bakış açısı açıkça önemli olsa da, öğretmen bakış açısıyla düzeltilen bir diğer önemli meseleyi büyük ölçüde engellemiştir. Bireysel öğrencilerin kendi bilgisayarlarında kullanmaları için tasarlanmış bir araç, bir öğretmenin sınıf önünden kullanması için uygun olmayabilir.
Öğrenci açısından bakıldığında, düşünme araçlarının etkileşimli bir bileşene sahip olması önemlidir. Öğrencinin katılımını sağlamak ve bağımsız sorgulamayı teşvik etmek için, öğrencinin araçla etkileşime girebilmesi ve araçtan geri bildirim alabilmesi gerekir. Yaygın bir geri bildirim biçimi, bir modeldeki değişikliğin başka bir modeldeki değişiklikleri nasıl etkilediğini görmektir.
Örneğin, bir araç, öğrencinin bir çizgi denklemi gibi soyut bir matematiksel kavramı anlamasını geliştirmeye yardımcı olmak için bir yürüyen merdivene binmek gibi bir fiziksel modelin sezgisel anlayışından yararlanmaya çalışabilir. Öğrenci, bir gösterimdeki (örneğin yükseklik) bir değişkeni değiştirebilmekle, diğer gösterimdeki (örneğin y-koordinatı) etkileri görebilecektir.
Öğretmenin bakış açısından, zengin öğrenci etkileşimlerine izin veren bir arayüzün bir sınıfın önünden kullanılması muhtemelen oldukça zor olacaktır. Aslında, bir düşünme aracı için bir tasarım hedefi, bir (öğrenci) kullanıcıyı işleyişine ve etkileşimlerine tam olarak dahil etmektir.
Duvar boyutunda bir ekrana ve odanın gizli bir köşesine yerleştirilmiş bir öğretmen bilgisayarının bulunduğu bir sınıf ortamında, aracın ince arayüz kontrollerini manipüle etmek için gereken konsantrasyon, öğretmenin odağının çoğunu absorbe edebilir ve bunlar öğretmenin odak noktasından kopabilir. sınıf ekranı ve öğrencileri. Bu kopukluk öğrencilerin dikkatini ve öğretmenin sunumunun anlaşılırlığını olumsuz etkileyebilir.
Öğrencilere yeni materyal sunarken veya aracın ilk gösterimini yaparken, öğrencilerin dikkatini her seferinde aracın bir yönüne odaklamak faydalı olabilir. Örneğin, bir öğretmen önce yürüyen merdivene binen bir yolcunun yüksekliğinin zamanla nasıl değiştiğini göstermek isteyebilir ve daha sonra bir hat denkleminin y koordinatının zamanla nasıl değiştiğini göstermek isteyebilir.
Normal, yüz yüze konuşmalarda iki nesneden birini tanımlamak için insanlar genellikle işaret eder. Bununla birlikte, öğretmenin elleri ve görsel dikkati tamamen aracı kullanmaya odaklanırsa, işaret edemez ve fikirleri hareketlerle iletemez. Jestleri kullanma yeteneği olmadan, konuşmacılar genellikle daha karmaşık açıklamalar kullanarak telafi eder.
Karmaşık açıklamalar karmaşık kavramları ima edebilir, bu nedenle mevcut düşünme araçlarını sınıf öğretim araçları olarak kullanmak çok etkili olmayabilir. Hareket dostu bir arayüz (GFI), düşünme aracının önemli bir görsel bileşeninin kontrolünün boşluk çubuğuna basmak gibi basit bir eyleme bağlı olduğu bir “sınıf modu” sağlar. Bir GFI ile bir öğretmen, öğrencilere daha kolay odaklanabilir ve sınıf sunumu sırasında doğal hareketler yapmak için serbest kolunu kullanabilir.
Chrome uzantılar Chrome uzantılar mobil Chrome uzantılar nerede Chrome Web Mağazası uzantılar Google uzantı ekleme Google uzantılar Opera uzantılar Web mağaza