Web Görevleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Web Günlüğü
Web günlükleri, 1997’de “ana sayfa” olarak adlandırılan şeyden farklı olarak web’den erişilebilir bilgiler olarak ortaya çıkmaya başladı. Bir web günlüğü, herkese açık olarak görüntülenebilen açıklamalı bir yer imleri listesine benzer ve genellikle bağlantılar ve yorumlarla birlikte web’de yapılan yolculukların bir “günlüğünü” içerir.
Bu tür bilgilerin erken ve hevesli bir yayıncısı, yeni web sitesi türünü tanımlamak için “weblog” (web artı log = “weblog” veya kısaca “blog”) terimini türetti ve terim sıkıştı. Göreceli olarak yeni herhangi bir terimde olduğu gibi, tam olarak neyin blog olup neyin olmadığı konusunda bazı anlaşmazlıklar var. J. Barger (1999) bu tanımı önerdi:
Bir web günlüğü (bazen blog, haber sayfası veya filtre olarak adlandırılır), bir web blogger’ının (bazen blogger veya ön sörfçü olarak da adlandırılır) ilginç bulduğu diğer tüm web sayfalarını “günlüğe kaydettiği” bir web sayfasıdır. Biçim normalde en yeni girişi sayfanın en üstüne eklemektir, böylece tekrar eden ziyaretçiler, son ziyaretlerinde gördükleri bir bağlantıya ulaşana kadar sayfayı okuyarak konuyu yakalayabilirler.
Bir başka blog öncüsü başka bir tanım sağlar:
Web günlükleri, web’in başka yerlerindeki makalelere, genellikle yorumlara ve site içi makalelere işaret eden, sık sık güncellenen sitelerdir. Bir web günlüğü, tanıdığınız bir insan rehberi ile sürekli bir tur gibidir. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok rehber var, her biri bir izleyici kitlesi geliştiriyor ve ayrıca web günlüklerini yöneten insanlar arasında dostluk ve siyaset var; her türlü yapıda, grafikte, döngüde vb. birbirlerine işaret ederler.
Winer, geçmişe bakıldığında ilk blogun web’in ilk sitesi olduğunu savunuyor (Berners-Lee 1992). Blogun erken tarihini T. Berners-Lee’nin sitesinden National Center for Supercomputing Applications’ın “What’s New” sayfasından Netscape’in “What’s New” sayfasına kadar takip ediyor.
Web günlüğünün 1997’de ortaya çıkışı, kendi çalışmalarını diğer web yayıncılığı türlerinden ayrı olarak tanımlayan “kişisel web yayıncılığı topluluğu” olarak tanımlanan bir grup bireyin büyümesine karşılık gelir.
Eatonweb’in kapsamlı bir web günlükleri dizini oluşturmaya başlamasıyla, “blog” teriminin anlamı 1999’da biraz genişledi. Dizinde yer almak için tek kriter, aday sitenin tarihli girişler içermesiydi. Bu, çevrimiçi günlük ve dergi türü sitelerin Eaton dizinine girmesine izin verdi ve 2002’de şu anda kullanımda olan daha geniş blog tanımının dağılmasına neden oldu.
HTML uzmanlığı veya Unix sunucu hesapları olmayan kişilerin blogger.com gibi blog yazarı olmalarına olanak tanıyan teknolojilerin tanıtılmasıyla, bu tür web sitelerinin popülaritesi önemli ölçüde arttı. 2000 yılında yaklaşık 1.000 blog vardı, ancak bu sayı 2002’de tahmini olarak 500.000’e ulaştı.
Web tasarımcı Ne iş Yapar
Siber Güvenlik Uzmanı görevleri
Web tasarım meslekleri
Veri programlama
Veri Tabanı Bilişim Teknolojileri
Bilgisayar okuyan biri ne olabilir
Bilişim Teknolojileri Bölümü
bilişim teknolojileri alanı/veri tabanı programcılığı dalı
Ücretsiz ve kullanımı kolay blog yönetimi araçları ve depolaması sağlayan popüler bir sistem olan logger.com kullanıcıları, yaklaşık her kırk saniyede bir yeni bir blog oluşturur – ayda 60.000’den fazla. Web’in en popüler bloglarından biri olan Slashdot, 2002’nin ilk yarısında 4.088 tarihli giriş yaptı ve 350.000’den fazla kayıtlı okuyucu 967.573 yorum yaptı.
Bloglamadaki artış, muhtemelen kullanımı son derece kolay teknolojiden ve blog tarzı web sitesinin artan popülaritesinden kaynaklanmaktadır, ancak bugüne kadar blog yazarlarının motivasyonlarına yönelik sistematik bir anket yapılmamıştır.
Bununla birlikte, blogların mevcut ve gelecekteki kullanımlarına işaret eden bazı genel açıklamalar yapabiliriz. W. Richardson (2003), örgün eğitimde blogların kullanımına ilişkin sık sık güncellenen bir fikir listesi tutmaktadır.
Listesindeki fikirlerden bazıları şunlardır:
● Web günlükleri kişisel bir yazı alanıdır; kolay, paylaşılabilir ve otomatik olarak arşivlenir.
● Web günlükleri, öğrenme toplulukları oluşturmak için kolayca bağlanır ve çapraz bağlanır. Okul günlükleri projeleri örnektir. Okul günlükleri ayrıca bir öğretmenin açıklamaları ve ödevleri okuyarak bir öğrencinin düşüncesini değerlendirmesini sağlar.
● Web günlükleri, öğrencilerin ödevlerinin ve başarılarının dijital portföyleri haline gelebilir.
● Web günlükleri, acemilerin web geliştirme aracıdır.
● Birikmiş web günlükleri bir içerik yönetim sistemi haline gelir.
● Dijital hikaye anlatımı yoluyla, web günlükleri profesyonel gelişimde rol oynar.
● Web günlükleri ders notları, ödevler, bağlantılar vb. için çevrimiçi bir portal işlevi görebilir.
Web Görevleri
WebQuest, “öğrencilerin etkileşimde bulunduğu bilgilerin bir kısmının veya tamamının internetteki kaynaklardan geldiği sorgulamaya yönelik bir aktivitedir”. WebQuest’ler, 1995 yılında San Diego Eyalet Üniversitesi’nden Bernie Dodge tarafından “öğretmenlerin Web’in gücünü öğrencilerin öğrenmesiyle bütünleştirmesine yardımcı olma” ihtiyacına yanıt olarak geliştirildi.
WebQuest’ler, yapılandırmacılık, eleştirel düşünme, işbirlikli öğrenme ve otantik değerlendirme dahil olmak üzere birkaç temel eğitim ilkesine dayalı olarak geliştirilmiştir. 1995’ten beri WebQuest’ler okullarda kullanılan en popüler İnternet tabanlı öğretim stratejilerinden biri olmuştur.
WebQuest’ler öğrenme hedeflerine, içerik alanına, öğrenci yaşına ve öğretmen tercihine bağlı olarak değişir, ancak tüm WebQuest’leri altı bileşen oluşturur: (1) giriş (2) görev, (3) süreç, (4) kaynaklar, (5) değerlendirme ve ( 6. Sonuç.
Tanıtım
WebQuest tanıtımları, öğrenciyi gelecek olana yönlendirir ve onu katılmak istemesi için motive eder. Tanıtımlar, öğrencilere oynayacakları roller veya çözecekleri gizemler vererek, önceki deneyimlere başvurarak, kişisel ilgi alanlarıyla ilgili olarak ve ekip çalışmasını teşvik ederek bunu başarabilir.
Görev
Görev, WebQuest’in en önemli parçasıdır ve “öğrenci enerjileri için bir hedef ve odak” sağlar. Görevler yalnızca öğretmenin hayal gücü ve yaratıcılığı ile sınırlı olsa da, ezberci kavrayışın ötesinde öğrenmeyi teşvik eden on bir ortak görev tanımlanmıştır. Bu görevler birbirini dışlamaz ve birlikte kullanıldığında en başarılı olurlar.
WebQuest görevlerine örnek olarak tasarım görevleri, ikna görevleri ve gazetecilik görevleri dahildir. Tasarım görevleri, öğrencilerin belirli kısıtlamalarla çalışırken bir ürün oluşturmasını veya bir hedefe ulaşmak için plan yapmasını gerektirir. Örneğin, tasarım görevlerini içeren bazı WebQuest’ler, öğrencilerin çalışılan bölgelere tatiller tasarlamasını veya bütçe kısıtlamaları dahilinde bir ev tasarlamak için matematik becerilerini kullanmasını sağlar.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.Bilgisayar okuyan biri ne olabilir bilişim teknolojileri alanı/veri tabanı programcılığı dalı Bilişim Teknolojileri Bölümü Siber Güvenlik Uzmanı görevleri Veri programlama Veri Tabanı Bilişim Teknolojileri Web tasarım meslekleri Web tasarımcı Ne iş Yapar