Web Kaynaklarını İzleme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Web Kaynaklarını İzleme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

28 Aralık 2021 Bilgi kaynaklarının güvenilirliği neden önemlidir Doğrudan kaynaklar nedir Güvenilirliği en yüksek kaynak türü nedir Web 4.0 nedir Web sayfası Ne Demek 0

Gelecekteki En İyi Uygulamalar

Aşağıdaki bölümlerde açıklanan projeler, mevcut sorunları çözmek ve gelecekteki ihtiyaçları ele almak için önerilerdir. Bu “vizyonerler” proje planlarını araştırmış ve detaylandırmış ve bu planlar içinde tartışılmıştır.

“Web Kaynaklarını İzleme ve Taşıma Modeli”, kullanıcı için geniş kaynaklardan bilgi bulmayı ve gezinmeyi kolaylaştıran ve Web sitesi sahibine, anonimliği korurken kimin hangi kaynakları kullandığına dair istatistikler sağlayan ve Web kullanımını izlemek için yeni bir yol öngörür. 

“2010’da İnternet Vizyonu”, daha fazla özgürlük, kod paylaşımı ve hemen hemen her tür uygulamanın İnternet üzerinde çalıştırılmasına izin vermek için hız ile birlikte her zaman/her yerden erişimin nasıl sağlanacağını tartışıyor.

Son olarak, “K-12 Okulları için Tek Odalı Okul Evi (İnternet Portalı)” nispeten basit bir kavramı, internet erişimli bir veri bankası kavramını alır ve K-12 eğitimcilerinin sürekli değişen bir ortamda ustalaşmasına yardımcı olacak bir çözüm önerir. eğitim gereksinimleri kümesi. Pedagoji veya öğretmen eğitimi fakültesi ve öğrencileri, ders planlarının, öğreticilerin ve diğer kaynakların sınıfta parmaklarının ucunda bulunması fikrine ilgi duyacaklardır.

Kavramın kendisi, en az yüksek öğretim olmak üzere pek çok başka alana uygulanabilirliği vardır; Konu alanına göre kamuya açık öğretim veri bankaları hem yeni hem de deneyimli öğretmenler için paha biçilmez kaynaklar olabilir.

Bu yazarlar, birkaç yıl sonra Web hizmetlerini ve uygulamalarını tahmin etmeye çalışırken bazı riskler aldılar; Bilgi Teknolojisinde, bir veya iki yıl sonrasını tahmin etmek bile zor olabilir. Bu kaynakların interneti kullanma, öğretme ve öğrencilerimizi eğitme şeklimizi değiştireceğinden şüphe yoktur.

Web Kaynaklarını İzleme ve Taşıma Modeli

Web sitesi sahipleri, kullanıcılarının talep ettiği Web kaynakları (örn. HTML belgeleri, resimler, Java uygulamaları) hakkında ayrıntılı istatistiklere ihtiyaç duyar. Genellikle bu bilgi, sunucu tarafından sunulan kaynakların geçmişini sağlayan ve böylece sunucu sahibinin bir Web sitesinin kullanımını izlemesine yardımcı olan bir Web sunucusu erişim günlüğüne kaydedilir.

Bununla birlikte, çevrimiçi toplumun değişen çıkarlarıyla ilgilenen tarihçiler, sosyologlar ve diğerlerini çok daha fazla ilgilendiren, bir bütün olarak Web’in kaynak kullanımını ölçebilen bir sistem olacaktır. Böyle bir sistem, Web kullanımının değişen doğasına ilişkin dinamik kavrayışların yanı sıra Web sitesi sahibi için doğru pazarlama bilgileri ve kullanıcı için daha etkili gezinme sağlayacaktır.


Web Nedir
Web sayfası
Doğrudan kaynaklar nedir
Güvenilirliği en yüksek kaynak türü nedir
Web teknolojisi nedir
Bilgi kaynaklarının güvenilirliği neden önemlidir
Web sayfası Ne Demek
Web 1.0, Web 2.0, Web 3.0, Web 4.0 nedir


Bu bölüm, böyle bir sistem için bir model sunar. Model sadece tanımlanmış olmasına rağmen, çekirdek mimarisi, günümüzün Web’inin birçok katına ölçeklenebilen, tamamen test edilmiş bir prototipe dayanmaktadır.

Bu bölüm, kaynak kullanımını kaydetmeye yönelik mevcut tekniklere ve bunların sınırlamalarına kısa bir genel bakışla başlamaktadır. Ardından, Web kaynaklarının Web sunucuları arasında şeffaf bir şekilde taşınmasını sağlayan sistemimizi sunarız ve bu sistemin Web genelinde kaynak kullanımını kaydetmek için nasıl genişletilebileceğini gösteririz. Ardından, kullanım bilgilerini kullanabilen yeni uygulamalara örnekler vererek Web çapında kaynak kullanımını izlemenin avantajlarını tartışıyoruz. Bölüm, sorunlar ve devam eden çalışmalar hakkında bir tartışma ile sona ermektedir.

Mevcut İzleme Tekniklerinin Sınırlamaları

Kaynak kullanımını izlemek, Web sitesi sahipleri ve reklam verenler için önemlidir ve böyle bir hizmeti sağlamak için çeşitli teknikler vardır. Ancak, mevcut teknikler, Web genelinde kullanımı izlemek için uygun değildir.

Web Sunucusu Erişim Günlükleri. Kaynak kullanımını kaydetmek için en yaygın teknik, kullanıcının isteği, sunucunun yanıtı ve talep edilen kaynakla ilgili ayrıntıları kaydeden bir Web sunucusu erişim günlüğünü analiz etmektir.

Web Çapında İzleme için Sınırlamalar. Bir Web sunucusu günlüğünde yer alan bilgiler yalnızca o sunucuya özeldir ve yalnızca sunucu sahibine erişilebilir. Web çapında bilgi yakalamak bu nedenle imkansızdır.

Web Hataları. Web hatası, reklamların kullanım modellerini kaydetmek için HTML IMG öğesini bozan istemci tabanlı bir çözümdür. Hata genellikle şeffaf olan ve son kullanıcı için görünmez olan tek piksellik bir görüntüdür. Katıştırıldığı Web sayfasının sunucusundan ziyade bir reklamverenin sunucusu tarafından sunulur ve böylece her iki sunucu da Web sayfasının kullanımını etkin bir şekilde kaydeder. Bu teknik, Web çapında bilgi yakalama yeteneğine sahiptir.

Web Çapında İzleme için Sınırlamalar. Web hataları, bireysel bir kullanıcıyı Web üzerinden etkili bir şekilde takip edebildiklerinden, bazı ciddi gizlilik endişeleri doğurur. Etkili bir şekilde, kullanıcının bilgisi veya izni olmadan tutulan tarama davranışının bir profili derlenir. Ayrıca, Web hataları yalnızca bunları içeren Web sayfalarındaki bilgileri kaydedebildiğinden ve HTML dışı kaynakların kullanımını kaydedemediğinden, yakalanan bilgiler Web genelinde kullanımı izlemek için yeterince kapsamlı değildir.

Tarayıcı değişikliği. Bir kullanıcının tarayıcısı, kullanıcı yeni bir sayfaya her gittiğinde, kullanıcının gezinme davranışını doğrudan bir sunucuya rapor edecek şekilde değiştirilebilir. Google, GoogleBar teknolojisiyle bu yaklaşımı benimser, ancak dizine eklenmiş Web sayfaları ve köprülerden oluşan veritabanını artırmak ve sürekli güncellemek için kullanır.

Web Çapında İzleme için Sınırlamalar. Böyle bir yaklaşım, kullanıcının tarayıcı güncellemesini açıkça yüklemesini gerektirir. Ayrıca, bu yaklaşımın çalışması için geniş bir kullanıcı tabanı gerekir ve bu nedenle yalnızca arama motorları veya portallar gibi, anlaşılır bir şekilde bu tür bilgilere açık erişim sağlamaya isteksiz olan büyük şirketler tarafından uygulanabilir.

Web Kaynaklarını Taşıma

Önceki makalelerde, Etki Alanı Adı Sisteminin (DNS) Web’in temel ad çözümleme hizmeti olarak kullanım için giderek daha uygunsuz hale geldiğini öne sürmüştük.

• DNS, bir ana bilgisayar adını bir IP adresine eşlemek için tasarlanmıştır, oysa Web’in bir kaynak adını bir konuma eşlemek için bir sisteme ihtiyacı vardır.
• DNS, yalnızca sunucuların adlarıyla ilgilenmesi gerektiğinden ad alanını kasıtlı olarak kısıtlar, oysa Web’in tüm farklı kaynak türlerini ve sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için kısıtlanmamış bir ad alanına ihtiyacı vardır.
• Ne DNS ne de Web’in ana kaynak tanımlayıcısı (URL), bir kaynağın oluşturulma zamanını depolama ve referans verme yoluna sahip değildir.
• URL tarafından DNS ad alanının kullanılması, kaynağın sunucular arasında şeffaf bir şekilde taşınmasını engeller.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir