Web Tabanlı Öğretim – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Web Tabanlı Öğretim
Web tabanlı öğretim, World Wide Web aracılığıyla öğretim kaynaklarının entegre tasarımını ve dağıtımını kapsar ve öğretme ve öğrenme amaçları için metin tabanlı, hiper ortam, multimedya ve işbirliğine dayalı kaynaklarla öğrenci katılımını teşvik eder. World Wide Web’in 1993’te popüler kullanımının ortaya çıkışından bu yana, eğitimciler bu dağıtım ortamından etkili öğretim tasarlamak, geliştirmek ve sunmak için yararlanmaya çalıştılar.
Web’in benzersiz özellikleri, öğretim için kullanıldığında, öğrenenler tarafından bilgiye erişime ve bilgilerin manipülasyonuna ve ayrıca fikir ve belgelerin paylaşımını teşvik eden iletişim mekanizmalarına izin verir.
Düğümler ve bağlantılardan oluşan bir yapıya dayanan World Wide Web, metin belgeleri, resimler, video, ses ve işbirliği araçları dahil olmak üzere hiper metin ve hiper ortam öğretim kaynaklarına doğrusal olmayan erişimin yanı sıra geniş bir çevrimiçi bilgi ağına erişim sağlar. Web tabanlı öğretim geliştiricileri, yüksek öğrenim, öğretim ve topluluk öğrenimi bağlamlarında resmi olmayan ve örgün öğrenme ortamları tasarlamak için web’in bu özelliklerinden yararlanmışlardır.
Web tabanlı öğretim birçok biçim alır ve çeşitli sunum teknolojilerini içerir. Web’in öğretimi desteklemek için bazı ön kullanımları, müfredat ve eğitmen ders notları gibi öğrenciler için kaynakların yayınlanmasıydı. Bülten tahtaları veya bilgisayar konferansı yazılım araçları gibi metne dayalı iletişim mekanizmalarının ortaya çıkmasıyla birlikte, öğretim içinde web için ikinci bir kullanım düzeyi, öğrenciler ve eğitmenler arasında işbirlikçi tartışmayı ve paylaşılan etkinlikleri ve belgeleri teşvik etmede ortaya çıktı.
Ek olarak, video akışı, ses ve animasyon yetenekleri de dahil olmak üzere multimedya kaynakları ortaya çıktı ve web tabanlı öğretime dahil edilmek üzere ilgi çekici bileşenler sağladı. Şu anda, bu ve diğer yetenekler, programcı olmayanlara kaynakları kolayca göndermek için şablonlar sağlayan ve web tabanlı öğretim kurslarında işbirlikçi etkinlikler sağlayan WebCT® ve Blackboard® CourseInfo gibi web kursu geliştirme için özel yazılımlara entegre edilmiştir.
Web tabanlı öğretim, işbirlikçi öğrenme deneyimleri sağlayan ve öğrencilere çeşitli zamanlarda ve/veya konumlarda materyallere esnek erişim sağlayabilen ağ tabanlı teknolojiler tarafından kolaylaştırılır.
Web tabanlı öğretim, öncelikle yalnızca öğrencilerin coğrafi olarak dağınık olduğu durumları betimleyen geleneksel bir uzaktan eğitim görüşüyle ilişkilendirilse de, bu öğretim şekli, geleneksel, yüz yüze, sınıf tabanlı etkinliklere ek olarak etkili bir şekilde kullanılabilir. . Web tabanlı öğretimin belirli özellikleri, öğrenciden içeriğe, öğrenciden öğrenciye ve öğrenciden eğitmene etkileşim için birçok fırsat sağlar.
Web tabanlı eğitim nedir
E-öğrenme Nedir
Bilgisayar tabanlı öğrenme nedir
E Öğrenme
Öğrenci-içerik etkileşimini kolaylaştırmak için eğitmenler ders notları, web bağlantıları veya URL’ler ve multimedya dosyaları gibi kursla ilgili kaynakları yayınlayabilir ve öğrencilerin öğrenme için bu materyallere tekrar tekrar erişmesine izin verebilir. Web tabanlı öğretimde öğrenci-öğrenci ve öğrenci-eğitmen etkileşimini teşvik etmek, çeşitli iletişim teknolojileri aracılığıyla gerçekleştirilir.
Bilgisayar konferansı gibi eşzamansız iletişim araçları, öğrencinin veya eğitmenin uygun olduğunda çevrimiçi yanıtlar vermesini sağlar. İnternet sohbeti ve anlık mesajlaşma gibi senkron iletişim araçları, öğrencilerin hiç veya çok az gecikmeyle birlikte çevrimiçi iletişim kurdukları durumları tasvir eder.
Metin, sunum ve grafik belgeler gibi web tabanlı kaynakların öğrenci tarafından oluşturulması ve yayınlanması, yönlendirilmiş bir çalışma kursunun parçası olarak bireysel veya grup temelli bir çabayla içerik paylaşarak etkileşim için başka bir mekanizmadır. Diğer öğrenci-eğitmen etkileşimi, asenkron ve senkronize tartışma geri bildirimi, çoktan seçmeli testler, çevrimiçi yayınlanan notların gözden geçirilmesi, özel e-posta yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve beyaz tahta teknolojileri kullanılarak desteklenebilir.
Bu tür gösteri teknolojileri, öğrencilerin eğitmenin içeriğini ve eylemlerini gerçek zamanlı olarak belirli yazılım uygulamalarını manipüle ederken görmelerini sağlar. Kapsamlı olmamakla birlikte, yukarıdaki yetenekler web tabanlı eğitimde mümkün olan etkileşimin doğasını örneklemektedir.
Etkili web tabanlı öğretim, öğrenme teorilerine dayalı öğretim stratejilerini desteklemek için tanımlanmış bileşenlerden ve özelliklerden yararlanır. Bu çaba, genellikle bir öğretim dağıtım ortamı olarak web’in özelliklerinden yararlanmak için geleneksel sınıf temelli öğretim materyallerinin dönüştürülmesini veya yeniden tasarlanmasını gerektirir. Bu alanda tanınmış bir araştırmacı olan Betty Collis, bu çabayı, World Wide Web’de teslim edilmek üzere öğretim kaynaklarının “pedagojik yeniden yapılandırılması” olarak adlandırıyor. Web tabanlı öğretimin hem teknik hem de pedagojik özelliklerini tanımak, bu öğretim formatının başarılı bir şekilde tasarlanması ve uygulanması için çok önemlidir.
Web tabanlı öğretimin unsurları, bütünleyici bileşenlerden ve ilgili özelliklerden oluşabilir. Bu ayrımı daha iyi anlamak için, e-posta ve bilgisayar konferansı genellikle web tabanlı öğretim sunumuna dahil edilen temel teknik bileşenler olarak kabul edilirken, asenkron iletişim bu bileşenlerin her ikisinin bir özelliğini veya özelliğini temsil eder.
Özellikler, teknik bileşenlerin potansiyel öğretim özelliklerini tanımlamaya yardımcı olur. Çeşitli teknik bileşenler aynı özellikleri karşılayabilir (örneğin, video konferans ve İnternet geçişli sohbet teknik bileşenlerinin her ikisi de bir özellik olarak eşzamanlı iletişimi sağlar), ancak farklı iletim teknolojilerinde meydana gelebilecek öğretim stratejilerini incelememize yardımcı olan özelliklerdir.
Buna göre, bileşenler ve özellikler arasındaki bu ayrımı kullanarak, araştırmacılar, etkileşim ve işbirlikçi öğrenme gibi web tabanlı öğretimin öğretim özelliklerini ve ayrıca bu özellikleri ne tür farklı teknolojilerin destekleyebileceğini ayırt etmeye başlayabilirler. Sunum teknolojisi ve öğretim metodolojisi arasındaki bu tür bir ayrım, web tabanlı öğretimde etkili öğretim tasarımını teşvik etmek için çok önemlidir.
Web tabanlı öğretimin pedagojik boyutlarını göz önünde bulundurmak, web üzerinde öğretim ortamlarının tasarımı için de çok önemlidir. Thomas ve Patricia Reeves, web tabanlı öğretimin on boyutunu temsil eden bir model sunar. Her boyut, her iki uçta da sürekli zıt değerlerle temsil edilir.
Bu model, mevcut derslerin gözden geçirilmesine rehberlik etmek veya web tabanlı öğretimin etkili uygulamalarını tasarlamak için kullanışlıdır. On boyut, web tabanlı öğretimin geliştiricilerine, geniş kapsamlı öğretim niteliklerini ve web tabanlı öğretime dahil edilebilecek yönelimleri göz önünde bulundurmada yardımcı olur.
Bilgisayar tabanlı öğrenme nedir E Öğrenme E-öğrenme Nedir Web tabanlı eğitim nedir