Web’de Bilgi Yönetimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Web’de Bilgi Yönetimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

14 Eylül 2022 Bilgi Yönetimi Dergi Bilgi Yönetimi Önlisans Veri ve bilgi yönetimi Nedir 0
Bilgisayar Tabanlı Sistemler

Web’de Bilgi Yönetimi

Bilgi yönetiminin önemi hem akademide hem de uygulamada kabul görmüştür. Son yıllarda şirketler bilgi yönetimi, organizasyonel öğrenme, organizasyonel hafıza ve bilgisayar destekli destek hakkında konuşmaya başladılar.

Birkaç yıl önce, Microsoft®’un bilgi yönetimi ve kurumsal hafıza konusundaki farkındalığı Bill Gates tarafından Fortune 1000 şirketlerinden epeyce CEO ve diğer şirket yöneticilerinin katıldığı ikinci ve üçüncü Microsoft CEO zirvelerinde yaptığı açılış konuşmaları ile gösterildi.

Gates vizyonunu, insanlara iş ve müşteri sorunlarını çözmek için ihtiyaç duydukları bilgileri verebilen entegre bir elektronik ağ olan “dijital sinir sistemi” olarak adlandırdığı bir terimle özetledi.

Etkili bir dijital sinir sistemi, internete erişimi, güvenilir e-postayı, güçlü bir veri tabanını ve mükemmel iş kolu uygulamalarını içermeli ve herhangi bir işin üç ana unsurunu dönüştürmelidir: müşteriler ve iş ortaklarıyla ilişkiler, e-ticaret unsuru; bir şirket içindeki çalışanlar arasındaki bilgi akışı ve ilişkiler bilgi yönetimi unsuru; ve dahili iş süreçleri, iş operasyonları unsuru. Windows® Tablet PC® sürümünün son sürümü, dijital sinir sistemi kavramını destekleyen bir Microsoft aracı örneğidir.

Bilinçli bir uygulama olarak bilgi yönetimi hala genç olsa da, bilgi yönetimini desteklemek için bilgi teknolojisinin kullanılması araştırılmakta ve birçok kuruluşta iyi bir şekilde uygulanmaktadır.

Web teknolojileri sadece rekabet ortamını ve iş yapma biçimlerini değil, aynı zamanda bilgiyi organize etme, dağıtma ve alma yollarını da değiştirmektedir. Web tabanlı teknoloji, etkili bilgi yönetimini gerçeğe dönüştürüyor ve Web tabanlı bilgi yönetim sistemleri geliştirilmiş ve uygulandı.

Şu anda, Web tabanlı teknoloji, geleneksel kayıt düzeyinde veri yönetiminin aksine, belge yönetimi düzeyinde bilgi yönetimini mümkün kılıyor. Kayıt düzeyinde veri yönetimi, temel olarak geleneksel veritabanı yönetim sistemlerinin odak noktasıdır.

Belge düzeyi, kayıt düzeyinden daha yüksek. Örneğin, genellikle günlük sorunları, veritabanı alanları veya kayıtları ile uğraşmak yerine, belgeler kullanarak ve bir konu hakkında fikir veya bakış açısı alışverişinde bulunarak birbirimizle iletişim kurarak ele alıyoruz. Belge düzeyinde bilgi yönetimi genellikle daha düşük düzeyde bir bilgi yönetimi olarak görülür.

Bu bölümde, Web tabanlı bilgi yönetimi incelenmektedir. Web tabanlı bilgi yönetimi modellerinin dört temsili türü tanımlanmış ve incelenmiştir. Bu modellerin incelenmesi, organizasyonel bilginin etkin yönetimine, bir bilgi yönetim sisteminde nelerin bulunması gerektiğine, bilgi yönetimi desteğinin seviyelerine ve bilgi yönetimi destek sistemlerinin teknik olarak nasıl uygulanabileceğine ışık tutacaktır.

Bu bölüm aşağıdaki gibi düzenlenmiştir. Bir sonraki bölümde, bilgi yönetimi ile ilgili bazı teorik konular gözden geçirilmiştir. Ardından, Web teknolojisinin neden etkin bilgi yönetimine olanak sağlayan bir teknoloji olduğu ve Web tabanlı bilgi yönetiminin neden istendiği gerekçelendirilir.

Ardından, dört tür Web tabanlı bilgi yönetimi modeli tartışılır ve karşılaştırılır. Son olarak, sonuç bölümü bu bölümün sonuçlarını özetlemekte ve Web tabanlı bilgi yönetiminin gelecekteki yönlerini tartışmaktadır.


Bilgi yönetimi
Bilgi Yönetimi Bölümü
Veri ve bilgi yönetimi Nedir
Bilgi Yönetimi AÖF
Bilgi Yönetimi ne is yapar
Bilgi Yönetimi Dergisi
Bilgi Yönetimi dersleri
Bilgi Yönetimi Önlisans


Geleneksel Bilgi Sistemlerine Karşı Bilgi Yönetim Sistemleri

Geleneksel bilgi sistemleri, günlük ticari işlemler (işlem işleme sistemleri) hakkında veri toplamak ve yönetimi desteklemek için anlamlı bilgiler üretmek için bu iç ve dış verilere erişmek, bunları işlemek ve analiz etmek için geliştirildi [yönetim bilgi sistemi (MIS)] , karar destek sistemi (DSS) veya kurumsal entegrasyon sistemi (EIS)]. Bu geleneksel sistemler, bir organizasyonun sorunsuz çalışmasına yardımcı olur. Ancak, bilgi yönetiminin öneminin anlaşılmadığı bir zamanda geliştirildiler.

Hepsi nicel veri işleme ve analizini vurgular. Ancak etkili bir organizasyon, sorunlarıyla başa çıkmak için tek başına nicel analize güvenmez. Bilgi yaratma ve yönetme, zihinsel modeller, belge paylaşımı, insan iletişimi, bilgi alışverişi ve anlam oluşturma gibi niceliksel olmayan yön, bir organizasyonun büyümesinde ve gelişmesinde büyük rol oynar.

Bu nedenle, nicel olmayan alanların da desteklenmesi gerekir. Bilgi yönetim sistemlerinin bu rolü yerine getirmesi beklenir. Başka bir deyişle, bilgi yönetim sistemleri, nicel olmayan yan destek sağlamada geleneksel sistemleri tamamlamalıdır. Zor bir görev, bilgi yönetim sisteminde nelerin bulunması gerektiğini tanımlamaktır.

Mevcut birçok çalışma sadece teorik önerilerde bulunmaktadır. Bir çalışma, 10 bilgi yönetimi çerçevesini tanımladı ve tartıştı. Bu çerçeveler genellikle kavramsal bilgi yaratma veya bilgi oluşturma faaliyetlerine odaklanır.

Bir bilgi yönetim sisteminin nihai olarak hangi işlevleri sağlaması gerektiğine karar vermede faydalı olabilirler, ancak bir bilgi yönetim sisteminde nelerin bulunması gerektiğini ve böyle bir sistemin nasıl uygulanabileceğini önermede yetersiz kalırlar. Bu bölümde, dört tür Web tabanlı bilgi yönetimi modelinin incelenmesi, bir bilgi yönetim sisteminin içeriği hakkında bazı pratik tavsiyeler sağlamalıdır.

 Veri ve Bilgi Yönetimi

Genel olarak kabul edilen veriler, genellikle ham gerçekler ve bilgi ise işlenmiş veriler olarak tanımlanır. Davenport ve Prusak, bilgiyi “deneyim, değerler, bağlamsal bilgi ve uzman kavrayışının bir bileşimi; ve bilgi, yeni deneyimleri ve bilgileri değerlendirmek ve birleştirmek için bir çerçeve sağlar.”

Öte yandan, Applehans ve temel araştırmacılar bilgiyi, bilgiyi ve veriyi bir kuruluş için arzu edilen sonuçları getiren etkin eyleme dönüştürme yeteneği olarak tanımladılar. Bu bölümde, bilgiyi tanımlamak için uzlaşılmış bir yaklaşım izliyoruz: bu, verilen görevin etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için belirli bir görev için veri ve bilgilerin uygulanması ile ilgilidir.

Bilgi, bilgi ve veri arasındaki ilişki hakkındaki geleneksel görüş, bilginin veri ve bilginin üstünde olduğudur; veri, bilgi için bir ön koşuldur; ve bilgi, bilgi için bir ön koşuldur. Bu teori, aşağıdaki şema ile basitçe gösterilebilir:

  • Veri → Bilgi → Bilgi

İkinci görüş, yine farklı bir görüş, tersine çevrilmiş bilgi hiyerarşisi olarak adlandırılır; bu, önce hangi bilgiyi istediğimiz hakkında bilgiye sahip olmamız gerektiğini ve sonra hangi verileri arayacağımızı bileceğimizi önerir. Başka bir deyişle, veriler ancak bilgi sahibi olduktan sonra ortaya çıkar ve bu bilgi ancak bilgi sahibi olduktan sonra ortaya çıkar. Bu görünüm aşağıdaki şema ile basitçe gösterilebilir:

  • Bilgi → Bilgi → Veri

Üçüncü görüş de mümkündür. Topladığımız büyük miktarda veri var, ancak ilgili bilgi eksikliğimiz nedeniyle bilgi oluşturmak için verileri kullanamıyoruz. Günlük hava durumu haritasının yapımıyla ilgili tarihsel bir örnek söz konusudur. Tarihte uzun bir süre boyunca hava durumu verileri toplandı ve elde zengin veriler vardı. Ancak bu veriler bir harita ile birleştirilmediğinde kullanışlılığı sınırlıydı.

Verilerin nasıl işleneceği, verilerin nasıl görselleştirileceği hakkında gerekli bilgiye sahip olduğumuzda, sıkıcı veriler anlam kazanmaya ve anlamlar üretmeye başlar. Bu durumda bilgi, veriyi bilgiye dönüştüren katalizördür. Bu süreç, aşağıdaki şema ile basitçe gösterilebilir:

  • Veri → Bilgi → Bilgi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir