Yapıcı Çevrimiçi Rekreasyon – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Yapıcı Çevrimiçi Rekreasyon – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

1 Temmuz 2022 Rekreasyon çeşitleri Rekreasyonel aktiviteler 0
Yönlendirme Algoritması

Yapıcı Çevrimiçi Rekreasyon ile İş Yerlerini Geliştirme

Katılımcılar, hisse senedi ticareti yapmak, çok oyunculu oyunlara katılmak veya kreşte çocuklarının resimlerini izlemek gibi çevrimiçi sapmalara girdikçe, kuruluşlar dış dünyadan daha fazla etkiyi entegre ederek daha geçirgen hale geldi. Bu faaliyetlerin hazır mevcudiyeti, suistimal potansiyelinin yanı sıra yeni fırsatlar da getirdi.

Çevrimiçi eğlence ve oyunun yapıcı kullanımları birçok işyerini (özellikle yüksek teknolojili ve bilgiye doymuş olanları) geliştirebilir ve belki de nihayetinde onları daha üretken hale getirebilir. Bu makale, bu karmaşık konuların katılımcı yaklaşımlarla çözülmesini, çalışma gruplarının “yapıcı rekreasyonu” neyin oluşturduğuna ilişkin tartışmalara ve ayrıca etkili ve adil politikaların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına dahil edilmesini önermektedir. Bu söylem, nihayetinde ekip üyeleri ve çalışanlar ile yönetim arasındaki güven seviyelerini de artırabilir.

İş ve oyun arasındaki sınırlarla ilgili sorunlar, yöneticiler ve çalışanlar için süregiden mücadeleler sağlamıştır. Bireyler hisse senedi ticareti yapmak, oyun oynamak veya kreşte çocuklarının resimlerini izlemek gibi çevrimiçi eğlencelere girdikçe, işyerleri dış dünyadan daha fazla etkiyi entegre ederek daha “gözenekli” ve geçirgen hale geldi.

Günlük iş hayatı daha çeşitli ve kaotik hale geliyor. Günümüzde birçok organizasyonel rol, yüksek düzeyde yaratıcılık ve zihinsel esneklik talep etse de, bireylerin yeni bakış açıları kazanabilecekleri araçları sağlayamayabilirler. “Bilgi çağında” eğlenceli, keşfedici ve kendiliğinden etkileşim, işyeri sorunlarının üstesinden gelmek için fikir alışverişini de kolaylaştırabilir.

Çalışanların interneti bir miktar görev dışı etkinlik için kullanmamalarını bekleyen yöneticiler, çevrimiçi etkileşimde sağlam bir şekilde aşılanmış olan iş yeri yaşamının doğasını ciddi şekilde yanlış değerlendirirler. Çalışanları İnternet eğlencesi fırsatlarından bazı durumlarda mahrum bırakmak, verilen sorumluluklardan neredeyse her türlü sapma olasılığını ortadan kaldırır.

İnternetin doğrudan yönetim tarafından yetkilendirilmemiş faaliyetler için işyerinde kullanılması, genellikle insan ve bilgisayar kaynaklarının “çalınması” olarak görülürken, çalışanlar tarafından adil bir ödül olarak yorumlanır. Birçok yönetici internetin kişisel kullanımını etik bir hata olarak görse de, bu konulara ilişkin “ahlaki yüksek zemin” tam olarak açık değildir.

İşyeri bilgisayarlarıyla ilgili söylem ve reklam metinlerinin çoğu, çalışanlara yanıltıcı sinyaller gönderebilen eğlence amaçlı görüntüler ve motifler içerir. Birkaç kişi, çalışmayı çevrimiçi rekreasyonla birleştirme konusunda halihazırda önemli deneyime sahipti; Onları sıkı çalışmanın çevrimiçi oyunla birleştirilemeyeceğine ikna etmek bu nedenle zor bir satıştır.

Kurumsal ortamlara geri dönen telekomünikasyon çalışanlarına, ev ofislerinde aynı görevleri yerine getirirken kabul ettikleri en uygun zamanlarda çevrimiçi molalar verme özerkliği genellikle emanet edilmez.

Birçok genç, bilgisayar oyunları ve çevrimiçi kişiler arası etkileşim yoluyla bilgi işlem konusunda rahatladı ve zorlu üniversite çalışmaları sırasında çevrimiçi molalar verdi. Bireyler, iş üzerindeki artan baskılarla psikolojik olarak başa çıkmanın yollarını bulmalı ve yönetim, bu çabalarda onlara yardımcı olmak için yaratıcı ancak uygulanabilir yolları araştırmalıdır.


Rekreasyon çeşitleri
Pasif rekreasyon nedir
Rekreasyon tanımı
Rekreasyonel aktiviteler
Rekreasyon Sınıflandırılması
Rekreatif spor nedir
Kapalı alan rekreasyon aktiviteleri
Rekreasyon çeşitleri PDF


Kablosuz İnternet uygulamaları daha fazla karmaşıklık ekleyerek kuruluşların geçirgenliğini daha da artırır ve çalışanların eğlenceye erişimini yöneticileri tarafından kontrol edilen sistemlere daha az bağımlı hale getirir. Daniels(2000), kablosuz teknolojilerin (İnternet erişimli PDA’lar gibi) toplantılarda katılımcıları eğlendirmek ve dikkatlerini dağıtmak için nasıl kullanıldığını ve bunun genellikle üretkenlik kayıplarına yol açtığını bildirmektedir.

Kablosuz teknolojiler, birçok kurumsal bağlamda hala benimsenmenin ilk aşamalarında olduğundan, kullanımlarına ciddi kısıtlamalar (ve kötüye kullanım cezaları) koymak ters etki yapabilir. Kişisel bilgisayarlar, kısmen, çeşitli yaş ve geçmişlere sahip çalışanları cihazların çeşitli boyutlarını keşfetmeye ve onlarla daha rahat olmaya teşvik eden bir etkinlik olan oyun oynamak için kullanılmaları nedeniyle 1980’lerde tanıdık işyeri eklemeleri haline geldi.

Yapıcı bir şekilde dahil edilirse, çevrimiçi rekreasyon yaratıcılığın uyanmasına ve refahın artmasına yardımcı olabilir, tıpkı uygun ve zamanında yüz yüze oyalamaların geçtiğimiz on yıllarda çalışanların enerjilerini yeniden doldurması gibidir.

Ancak, bazı kişiler çevrimiçi rekreasyonla yapıcı bir şekilde başa çıkamayabilir. Nasıl ki bazı kişiler başka nedenlerle işlerinde yeterince performans gösteremiyorlarsa, onlar da bunu gerçekten de örgütlerini ve kendilerini olumsuz yönde etkileyecek şekillerde kullanacaklardır.

Çalışanlar makul, üzerinde anlaşmaya varılan sınırları aşmayı seçerse, “pozitif disiplin” biçimleri kullanılabilir; bu tür bir disiplinin uygulanması “sorunlu davranışı düzeltmek için süpervizör ve çalışanın birlikte çalışmasını gerektirir”. Yöneticiler ve çalışanlar, çevrimiçi eğlenceyi kınamak veya tamamen bastırmaya çalışmak yerine, olumlu sonuçlara doğru kullanmak için birlikte çaba göstermelidir.

“REKREASYON” NEDİR?

Çevrimiçi rekreasyon, kuruluşlarda zaten birçok destekleyici amaca hizmet etmiştir; oyunlar, bilgisayar kaygısını azaltmaya yardımcı olmanın yanı sıra deney yapmayı ve öğrenmenin erken aşamalarını teşvik etmek için kullanılabilir. Çevrimiçi rekreasyonu bireylere, proje ekiplerine ve bir bütün olarak kuruluşa en uygun şekilde ne yararlı kılar? Tartışmaya başlamak için: rekreasyon, bekleyen iş sorumluluklarıyla senkronize olduğunda “yapıcıdır” ve bireylerin işyeri talepleri tarafından tüketilmeyen zamanı, onları gelecekteki görevlerle daha büyük enerji ve genişletilmiş bakış açısıyla yüzleşmek üzere donatacak şekilde kullanmalarına izin verir. 

Yapıcı rekreasyon, çevrimiçi rekreasyona izin veren ancak sistemin aşırı yüklenmesini önlemek için belirli saatlerde sınırlamalar koyan kuruluşların örneklediği gibi, teknolojik kısıtlamalarla da uyumludur.

Oluşturulan politikalar katılımcı yollarla geliştirilir ve geniş bir alana yayılır. Önemli ve anlamlı verimlilik ölçümlerinin dahil edilmesi için görevlerin atanması ve çalışanların değerlendirilmesi için yollar oluşturmak, çalışanların “yüzeysel” davranışlarına yapılan vurguyu azaltabilir.

Yapıcı rekreasyon girişimlerinin diğer özellikleri şunları içerir:

• Esnekliği teşvik etme: Yapıcı rekreasyon girişimlerinin arkasındaki önemli bir itici güç, bireylerin değişen koşullara hızlı bir şekilde uyum sağlamasını kolaylaştırmaktır. Yapıcı rekreasyon, bireylere, değişime dayanma kapasitelerine artan talepler getiren işyeri ortamlarında esnekliklerini koruma araçlarını sağlar.

• kültürel kaygılara karşı duyarlılık gösterme: İşyerinde rekreasyon, kuruluşun genel kültürüne duyarlı olduğu ve diğer kurumsal katılımcıların ihtiyaç ve değerlerine karşı duyarlı olduğu ölçüde “yapıcıdır” (tacizden kurtulma dahil) . Kritik dönemlerde herkesin senkronizasyonu ve sürekli katılımı gerekli olduğundan, zamanlama açısından proje ekibi üyelerinin gereksinimlerinin fark edilmesi özellikle önemlidir.

• Teşvik ve canlanma sağlama: Diğer yönleriyle birlikte rekreasyon, entelektüel ve psikolojik teşvik veya destek sağlıyorsa yapıcıdır, rızık genellikle zorlu zorlukların üstesinden gelmek için gereklidir. Bireylerin bu tür faaliyetlerde harcadıkları “geri kazanılan anlar”, aksi takdirde stresli ve kısıtlayıcı bağlamlarda kontrol duygularını yeniden kurmalarına izin verebilir.

Bu tür eğlenceye erişim ve dolayısıyla anlık kaçış, zorlu durumlarla karşılaşan veya uzun çalışma saatlerine maruz kalanlar için bir emniyet supabı sağlayabilir ve böylece günümüzün internet destekli iş yerlerinin geçirgenliğini iyi bir şekilde değerlendirebilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir