Yönetim Hususları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Yönetim Hususları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

23 Eylül 2022 Günümüzde teknoloji yönetimi nasıl olmaktadır? Teknoloji yönetimi Makale 0
Model Yorumlaması

Çevrimiçi Değişimler için Yönetim Hususları

İşletmeler arası ticari işlem bilgilerinin (kuruluşlar arası bilgi sistemleri veya IOIS) transferi amacıyla işletmeleri birbirine bağlayan bilgi sistemleri 1970’lerden beri kullanılmaktadır.

İlk sistemler, işlem mesajlarının formatı ve içeriği için elektronik veri değişimi (EDI) veya Birleşmiş Milletler EDIFACT standartlarını kullanan özel ağlara dayanıyordu. Maliyetleri ve karmaşıklıkları nedeniyle, bu sistemlerin kullanımı öncelikle büyük şirketlerle sınırlıydı, ancak düşük maliyetli İnternet ticarileştirmesi, IOIS’in çok daha yaygın bir şekilde benimsenmesine yol açtı.

İnternet ve World Wide Web kullanan sistemlere genel olarak B2B (işletmeler arası) sistemler denir ve B2B elektronik ticareti destekler.

Teknolojik yenilikler, genellikle çevrimiçi alışverişler şeklinde çeşitli B2B İnternet uygulamalarına yol açmıştır. Bunlar, alıcıların ve satıcıların fiyatlar, ürünler ve hizmet teklifleri hakkında bilgi alışverişinde bulundukları ve ticari işlemler için pazarlık yaptıkları sanal pazar yerleridir.

Tescilli iletişim hatlarını ikame etmenin yanı sıra, gelişen teknolojiler ve kamu ağları, işbirlikçi ürün mühendisliği veya karmaşık, modüler ürünlerin ortak teklifleri gibi alanlarda yeni iş modellerini ve yeni etkileşim ve işbirliği biçimlerini de kolaylaştırdı.

1999-2001 yılları arasında bir dizi çevrim içi değişim tanıtıldı, ancak bunların çoğu, esas olarak katılımcı iş ortaklarını çekememekten dolayı başarısız oldu. Hayatta kalanlar genellikle aynı zamanda değişim müşterileri veya tedarikçileri olan şirketlere veya konsorsiyumlara aittir.

Bu genel bakışın amacı, B2B İnternet uygulamalarının gelişimini ve özelliklerini tanımlamak ve yönetimle ilgili hususları, B2B uygulamalarının değerlendirilmesi ve benimsenmesini ve bu sistemleri destekleyen teknik altyapıyı tartışmaktır. Ayrıca, teknoloji ve benimsenmesi gelişmeye devam ettikçe kalan bazı açık sorunları da belirtiyoruz.

Çevrimiçi borsalar için birçok sınıflandırma şeması olmasına rağmen, üç kategori ile daha genel ve işlevsel bir odak kullanacağız: satış tarafı, satın alma tarafı ve nötr/piyasa tipi uygulamalar.

Erken B2B satış tarafı uygulamaları, dağıtımcılar ve üreticiler tarafından İnternet topluluğuna sunulan ve genellikle alışveriş sepetleri ve ödeme işlevi gibi özelliklerle tamamlanan çevrimiçi katalogları içeriyordu. Birçoğu artık bireysel müşterilerle yapılan sözleşme sözleşmelerinden alınan iş kurallarına dayalı olarak verilerin özelleştirilmiş ve güvenli görünümlerini sağlıyor.


Teknoloji yönetim süreçleri
Teknoloji Yönetimi
Teknoloji yönetimi Makale
Teknoloji yönetimi PDF
Teknoloji Yönetimi dersi
Teknoloji Yönetimi Ders notları
Teknoloji Yönetimi Faaliyetleri ve Araçları
Günümüzde teknoloji yönetimi nasıl olmaktadır


Bazı durumlarda onay yönlendirme ve raporlama gibi özellikler de dahil olmak üzere müşterilerin satın alma süreçleri desteklenmektedir. İşbirliğine dayalı tahminleri veya karmaşık ürünlerin konfigürasyonunu desteklemek için bazı gelişmiş uygulamalar mevcut olsa da, birçok satış tarafı sistemi yalnızca bakım, onarım ve işletme (MRO) sarf malzemeleri gibi daha basit işlemlerle ilgilenir.

Son zamanlarda, müşteri ve tedarikçi arasındaki ortak girişimleri desteklemek için CPFR (işbirlikçi planlama, tahmin ve yenileme) gibi daha gelişmiş özellikler daha yaygın olarak kullanılabilir hale geldi.

Satın alma tarafı uygulamaları, satın alma, sipariş süreçlerini son kullanıcıya yakınlaştırma ve satın alma ve borç hesapları gibi işlevsel departmanlardaki yapılandırılmış iş yüklerini hafifletmeyi destekler. Daha küçük şirketler için, bir üçüncü taraf satıcı veya uygulama hizmeti sağlayıcısı (ASP) tarafından sağlanan tedarik işlevlerine erişmek için İnternet tarayıcılarını kullanarak barındırılan çözümler aracılığıyla çalışmak uygun maliyetli bir alternatiftir.

Bazı uygulamalar, serbest çalışma ve yönetim hizmetlerinin satın alınmasıyla ilgili olduklarından, üretim ihalesi ve çok adımlı teklif talepleri dahil olmak üzere yüksek düzeyde yapılandırılmış tedarik süreçlerinin otomasyonunun ötesinde işlevsellik sağlar.

Kurumsal kaynak planlama sistemleri (ERP) gibi satın alma sistemlerini dahili sistemlere bağlamak, birçok işlemi otomatikleştirmeyi mümkün kılar, böylece işlem hızını büyük ölçüde artırır ve maliyetleri düşürür.

Uzun vadeli organizasyonlar arası ilişkileri içeren satın alma tarafı çözümleri, tipik olarak, katalog içeriğini, veri formatını ve arka uç sistem işlevselliğini kontrol eden satın alma organizasyonu tarafından kurulur.

Yararları, başına buyruk satın almada azalmayı ve satın alma ve borç hesaplarını daha stratejik görevleri yerine getirmek için büro işlerinden kurtarmayı içerir. Tedarikçiler genellikle uzun vadeli ilişkilerden yararlanır ve çoğu durumda alıcı ile tedarikçileri arasındaki ilişkiler, satın alma tarafı operasyonu kurulmadan önce kurulmuştu.

Genellikle B2B elektronik pazarları veya merkezleri olarak adlandırılan üçüncü uygulama grubu, çeşitli açık artırma türlerini içeren geçici bir temelde birden fazla alıcı ve satıcıyı bir araya getirebilir veya daha kalıcı ilişkileri (çoktan çoğa ilişki, eşdeğeri) destekleyebilir.

Daha başarılı olanların bir konsorsiyum tarafından desteklenmesi muhtemeldir (örneğin, perakende sektöründe GlobalNetXchange, satın alma organizasyonlarının sponsorluğunda ve sağlık sektöründe Global Healthcare Exchange, satış organizasyonlarının sponsorluğunda). Açık artırmalar, elektronik kataloglar ve endüstri haberleri ve çevrimiçi forumlar gibi yardımcı katma değerli işlevler içerebilirler.

Başlatıcı tipik olarak katalog içeriğini kontrol eder, tedarikçi girdilerini toplar ve alıcılara ek işlevsellik ve standartlaştırılmış veri erişimi sağlar. Bu pazar yerleri, piyasa katılımcılarının doğrudan iş ortaklarıyla bağlantı kurma ihtiyacını ortadan kaldırarak, maliyetli katma değerli EDI ağ hizmetlerinden kaçınabilir.

İş modelleri tipik olarak işlem hacmine ve kurulum maliyetlerine dayalı hizmet ücretlerini içerir. Tedarikçilere katalog içeriği sunmaları için bir standart sağlarlar, tedarikçilere ve müşterilere önceden kurulmuş ilişkiler dışında erişimi destekliyorlarsa esnekliği artırırlar ve rekabet baskısı yoluyla müşteri değeri yaratırlar. Bu tür pazaryeri çözümlerine katılım, KOBİ’ler (küçük ve orta ölçekli işletmeler) için de düşük maliyetli bir alternatif sağlayabilir.

Bir piyasa, aşağıdakiler dahil, alıcılar ve tedarikçiler arasındaki ticareti destekleyen bir aracı rolü üstlenir: a) alıcıları ve satıcıları eşleştirmek, b) tarafsız bir pozisyonu koruyarak katılımcılar arasında güveni sağlamak, c) belirli işlem aşamalarını destekleyerek piyasa işlemlerini kolaylaştırmak ve d ) alıcı talebi ve satıcı bilgilerinin toplanması gerekir.

Bir elektronik değişim yoluyla piyasayı desteklemek şu özelliklere sahiptir: 1) maliyet düşüşleri, 2) katılımcı sayısı ile artan faydalar, 3) potansiyel geçiş maliyetleri, 4) ölçek ve kapsam ekonomileri dışında sermaye yatırımları ve 5) faydalarda önemli belirsizlikler vardır.

B2B elektronik ticaret sistemlerinin yönetim konularının çoğu, genellikle iş süreçleri, bilgi sistemleri, iş modelleri ve organizasyon kültürlerindeki farklılıklar yoluyla, birden fazla firma arasındaki kararları ve süreçleri koordine etme ihtiyacı ile ilgilidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir