ZigBee – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

ZigBee – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

28 Mart 2022 Zigbee Gateway ZigBee mesafe Zigbee Nedir ZigBee protokolü 0
Maksimum Eşleştirme Algoritması

ZİGBE

ZigBee, ZigBee Alliance tarafından geliştirilen ve IEEE 802.15.4 standardını temel alan bir ağ ve güvenlik hizmetleri uygulama katmanı teknolojisinin bir özelliğidir. Düşük maliyetli, düşük güçlü, iki yönlü bir kablosuz iletişim teknolojisidir. Öncelikle evsel ve ticari uygulamalar için tasarlanmıştır, örn. ev ve bina otomasyonu, PC çevre birimleri, oyuncaklar ve oyunlar, ancak diğer bağlamlarda da uygulama bulur, örn. tıbbi sensörler ve endüstriyel kontrol.

IEEE 802.15.4 standardı, fiziksel (PHY) ve medya erişim kontrolü (MAC) katmanlarını ele alır ve 250 kbit/s, 32 çipli, doğrudan dizili yayılmış spektrum (DSSS), ofset dörtlü faz kaydırmalı anahtarlama (OQPSK) radyo sinyalini de tanımlar. 2.4 GHz lisanssız Endüstriyel, Bilimsel ve Medikal (ISM) bandında çalışan. Alternatif bantlar 868 MHz ve 915 MHz civarında mevcuttur. Toplam 27 frekans kanalından biri 868 MHz bandında, on tanesi 915 MHz bandında ve 16’sı 2,4 GHz bandındadır.

Erişim kontrolü, gizlilik, mesaj bütünlüğü ve isteğe bağlı mesaj tazeliği dahil olmak üzere bağlantı katmanı güvenliği sağlamaya ek olarak, ağ ve uygulama katmanı güvenlik hizmetleri, ikili iletişimleri güvence altına almak için 128 bitlik bir bağlantı anahtarı ve 128 bitlik bir ağ kullanır. güvenli yayın iletişiminin anahtarı. 2,4 GHz IEEE 802.15.4 uyumlu bir alıcı-vericinin ticari bir çip üzerinde sistem uygulaması da zaten mevcuttur.

Girişimin ZigBee sistemleri üzerindeki etkisine ilişkin önceki çalışmalar, bu teknolojinin benzer teknolojilerle, özellikle WLAN ve diğer WPAN alıcı-vericileriyle bir arada bulunmasına odaklanmıştı. ZigBee’nin IEEE 802.11b (WiFi) ve IEEE 802.15.1 (Bluetooth) iletimlerine karşı potansiyel olarak savunmasız olduğu da gösterilmiştir.

Ancak analitik bir model, IEEE 802.15.4 ağının, IEEE 802.11b ağlarının performansı üzerinde çok az etkisi olması gerektiğini öne sürer [20]. Pratik ölçümlerden, IEEE 802.15.4 iletimlerinin IEEE 802.11 ekipmanının çalışmasında önemli bir bozulma oluşturmadığı, ancak tersinin mutlaka doğru olmadığı, yani IEEE 802.11 iletimlerinin bir IEEE 802.15.4’ün performansını düşürebileceği sonucuna da varılmıştır. 

Bildirilen ölçümler, en az 8 m’lik bir fiziksel ayrım korunarak, IEEE 802.11b iletimlerinden kaynaklanan girişimin IEEE 802.15.4 performansını önemli ölçüde etkilemediğini gösteriyor gibi görünmektedir. (Referanslar [21] ve [22], tatmin edici bir IEEE 802.15.4 performansı için çalışma frekanslarında en az 7 MHz’lik bir frekans kaymasının gerekli olduğunu öne sürmektedir.)

Yazarlar, elektrik besleme trafo merkezlerinde bulunan PD kaynaklı dürtüsel gürültünün ZigBee alıcı-vericileri üzerindeki enterferans etkilerini belirlemek için benzer herhangi bir çalışmanın farkında değiller. Açıklanan pratik saha denemesi ve laboratuvar testi bunu da ele almaktadır.


Zigbee Nedir
ZigBee mesafe
Zigbee Gateway
z-wave
XBee
ZigBee protokolü
ZigBee Modül
WiMAX


SAHA DENEME VE LABORATUVAR TESTİ

Saha denemesi Strathaven 400 kV Hava Yalıtımlı Trafo Merkezinde (AIS) de gerçekleştirilmiştir. Deneme, bu zorlu elektromanyetik ortamda ZigBee’nin performansını değerlendirir. Laboratuvar testi, Strathclyde Üniversitesi’ndeki Geoffrey Smith Akıllı Dinamik İletişim Laboratuvarında gerçekleştirildi. Laboratuar testi bir kontrolü temsil eder, yani saha denemesini tekrarlayan ancak tüm dış gürültü ve parazitleri hariç tutan bir testtir. Metodolojiler de aşağıda açıklanmıştır.

A. Saha Denemesi

Saha deneme sistemi de gösterildiği gibi, biri veri kaynağı ve diğeri veri havuzu olmak üzere iki terminalden oluşur. Veri kaynağı ve veri havuzu terminalleri, bir dizüstü bilgisayara arayüzlenmiş bir ZigBee modülü içerir. ZigBee modülleri, Ember EM250 ZigBeeTM/IEEE802.15.4 yongasını temel alır. RF frekans bandı 2,4 GHz’dir ve toplam 16 kanal (IEEE 802.15.4 kanal 11 ila 26) da kullanılmaktadır.

Maksimum hava arayüzü veri çıkışı 250 kbit/s’dir. Maksimum RF çıkış gücü 4 dBm’dir. Nominal %1 paket hata oranı ile alıcı hassasiyeti -98 dBm’dir. ZigBee modülü ile 2,33 GHz, 1 GB RAM, 120 GB HDD dizüstü bilgisayar arasındaki iletişim, bir RS232 seri bağlantı noktası üzerinden de yapılır.

Veri kaynağı ve veri havuzu, trafo merkezi bileşimi içindeki 400 kV kontrol binasının farklı odalarına yerleştirildi. ZigBee modüllerinin verici güçleri maksimum 5 dBm’ye ayarlandı. Verici ve alıcı terminalleri arasındaki mesafe 21 m idi.

Veri havuzu sinyal gücü göstergesi (RSSI), ZigBee alıcı hassasiyetinin 11 dB üzerinde olan -87 dBm idi. Bu nedenle 21 m, bu ortamdaki maksimum ayrımı temsil eder. ZigBee modülleri ve dizüstü bilgisayarlar arasındaki arabirim için seri port ayarları 115.2 kbit/s, 8 veri biti, 1 durdurma biti, 1 eşlik biti (çift) ve donanım kontrol akışıdır.

Veriler sürekli olarak kaynaktan havuza iletildi. İki iletim modu uygulanmıştır; ham veri iletimi (mod 1) ve döngüsel artıklık kontrolü ile veri iletimi (mod 2). Önceki şemada veriler ne kodlanır ne de hata kontrolü yapılır. İkinci şemada veriler, vericide kodlanan ve alıcıda hatalar için kontrol edilen CRC (döngüsel artıklık denetimi)’dir.

Tüm veri aktarımları, sözde sabit kod bloklarıdır. Blok uzunlukları, mod 1 iletimleri için 114 sembol ve mod 2 iletimleri için 65 semboldür. Bunlar, ZigBee çip üreticisi tarafından belirtilen maksimum blok uzunluklarıdır.

Deneme süreleri mod 1 ve mod 2 denemeleri için sırasıyla dört günden ve 10 günden biraz fazlaydı. Bu süreler, her iki durumda da karşılaştırılabilir bir aktarılan veri hacmi verecek şekilde de seçilmiştir.

B. Laboratuvar Testi

Laboratuvar test terminali için donanım, arayüz ve ayarlar saha denemesindekilerle aynıydı. Bununla birlikte, veri kaynağı ve lavabo arasındaki iletişim kanalı, bir mikrodalga kablosu ve ayarlanabilir mikrodalga zayıflatıcılarla değiştirildi. Kablo ve zayıflatıcılar, sırasıyla DC ve 18 GHz ve DC ve 20 GHz arasında çalışacak şekilde belirtilmiştir. ZigBee modülleri, harici elektromanyetik parazitlere karşı koruma sağlamak için metal kutular içine de yerleştirilmiştir.

Kaynak ve havuz modülleri arasındaki zayıflatıcılar, mod 1 iletimi için -84 dBm’lik bir RSSI ve mod 2 iletimi için -87 dBm’lik bir RSSI verecek şekilde ayarlandı. Tam sistem arızasını önlemek için mod 1 iletimleri için -84 dBm’nin (yani mod 2 için kullanılandan 3 dB daha fazla) gerekli olduğu bulundu. Bu alınan güç seviyesi, bu nedenle, iletimin sonlandırılması riskinden kaçınmak için gereken minimum seviyeyi de temsil ediyordu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir