Çevrimiçi Davranışın Boyutlarını Doğrulama – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Çevrimiçi Davranışın Boyutlarını Doğrulama
Temel bileşen ve faktör analizleri, hangi değişken alt kümelerinin uyumlu ve birbirinden nispeten bağımsız olduğunu keşfetmek için bir dizi değişkene uygulanan istatistiksel tekniklerdir. Birbirleriyle ilişkili olan ve aynı zamanda diğer değişken alt kümelerinden büyük ölçüde bağımsız olan değişkenler, faktörleri veya temel bileşenleri oluşturmak için birleşir.
Faktörlerin, değişkenler arasındaki korelasyonlardan sorumlu olan temel süreçleri temsil ettiği varsayılır. Johnson, üniversite öğrencilerinin İnternet kullanım modellerini değerlendiren bir derecelendirme ölçeğini tamamladıkları bir araştırma yaptı.
Beş madde genel İnternet kullanımını değerlendirdi (örneğin, okul ödevlerine yardımcı olmak için İnterneti kullanıyorum), beş madde İnternet iletişimini değerlendirdi (örneğin, e-posta kullanıyorum), beş madde web sitesine erişimi değerlendirdi (örneğin, arama motorlarını kullanıyorum) ve dört madde değerlendirilen çevrimiçi oyun oynama (örneğin, çevrimiçi strateji oyunları oynarım). Öğrenciler her bir maddeyi 1 (hiçbir zaman) ile 5 (her gün veya hemen hemen her gün) arasında değişen 5 puanlık bir ölçekte değerlendirdi. Sonuçlar, nadir istisnalar dışında üniversite öğrencilerini İnternet kullanıcıları olarak tanımlıyor.
Derecelendirme ölçeği maddelerinin temel bileşen analizi, üniversite öğrencilerinde üç farklı çevrimiçi davranış örüntüsünü ortaya çıkardı. İlk temel bileşen, tüm İnternet kullanımı derecelendirme ölçeği öğelerine ve ağırlıklı olarak çoğu öğeye olumlu yüklenmiştir. En zayıf iki katsayı, çevrimiçi çıktığım ve çevrimiçi spor oyunları oynadığım öğelerin öğrenci derecelendirmesiydi. Böyle bir katsayı gücü modeli, bütünleşik İnternet kullanımını (yani, çoğu uygulamanın kapsamlı kullanımını) açıkladığı şeklinde yorumlandı.
İkinci temel bileşen, çevrimiçi oyun öğelerine olumlu ve yoğun bir şekilde yüklendi, ancak diğer tüm öğelere olumsuz veya marjinal olarak yüklendi. Böyle bir katsayı kombinasyonu, yalnızca oyunların kullanımı (yani, çoğu uygulamanın sınırlı kullanımı ve kapsamlı çevrimiçi oyun) olarak tanımlanan bir çevrimiçi davranış modelini yansıtıyor olarak yorumlandı.
Üçüncü ana bileşen, iki öğeye (sohbet odalarını ziyaret ediyorum ve çevrimiçi randevu alıyorum) olumlu ve yoğun bir şekilde yüklendi, ancak İnternet’in diğer birçok kullanımında ihmal edildi. Böyle bir katsayı modeli, sadece flört kullanımı olarak tanımlanan bir çevrim içi davranış modelini yansıtıyor olarak yorumlandı, yani çevrim içi flört dışında İnternet’in sınırlı kullanımı (buluşma siteleri tipik olarak sohbet özelliğini içerir).
sanal sınıflarda etkili bir iletişim için neler yapılabilir? nelere dikkat edilmelidir?
Bilişsel buradalık nedir
Çevrimiçi İŞBİRLİKLİ öğrenme
Sorgulama Topluluğu Modeli bileşenleri
Biyometri kullanan güvenlik uygulamaları
Çevrimiçi iş Piyasası
öğrencilerin hazır bulunuşluklarını desteklemek için neler yapabiliriz?
Çevrimiçi verileri kullanmanın avantajı nedir
Tümleşik İnternet kullanımı, yalnızca oyun kullanımı ve yalnızca flört kullanımı gibi çevrimiçi davranış kalıpları, çevrimiçi sosyallik, fayda ve karşılıklılık sürekliliğine kolayca yerleştirilebilir. Genel olarak, yalnızca flört amaçlı kullanım, sosyallik ve karşılıklılık açısından yüksek, ancak fayda açısından düşüktür. Yalnızca oyunların kullanımı, fayda açısından düşük, karşılıklılık açısından orta ila yüksek ve sosyallik açısından orta ila düşük düzeydedir. Entegre İnternet kullanımı muhtemelen sosyallik, fayda ve karşılıklılık açısından dengeli olan davranışı yansıtır.
LaRose ve Eastih, İnternet kullanımı ve doyum arasındaki ilişkiyi belirlemek için yapısal eşitlik modelleme tekniklerini kullandı. Yetişkin İnternet kullanıcıları, İnternet kullanımının yaygın olarak bildirilen 29 doyumunun (örneğin, eğlendiğini hissetmek) sonuç beklentileri olarak ifade edildiği bir anketi doldurdu (yani, İnterneti kullanırken, ne kadar olasısınız).
Kullanıcılar her bir ifadeyi 1 (gerçekleşme olasılığı çok düşük) ile 7 (gerçekleşme olasılığı çok yüksek) arasında değişen bir ölçekte derecelendirdi. Sonuç beklentilerinin altı tatmin edici veya teşvik edici kategoriye ayrılan konu derecelendirmeleri: aktivite (örneğin, sevdiğim müziği dinleyin), parasal (örneğin, ürün ve hizmetlerde pazarlık bulun), yeni (örneğin, başka bir yerde bulamadığım bilgileri elde edin), sosyal (örneğin, değer verdiğim bir ilişkiyi sürdürmek), kendine tepkili (örneğin, can sıkıntısını gidermek) ve statü (örneğin, görüşlerime saygı duyan başkalarını bulmak).
Bu altı İnternet kullanıcısı memnuniyet faktörü, sosyallik, fayda ve karşılıklılık boyutlarına kolayca yerleştirilebilir. Genel olarak, beklenen parasal sonuçlar fayda ve karşılıklılık açısından yüksek, ancak sosyallik açısından düşüktür. Yeni sonuçlar beklentisi, fayda (örneğin, büyük haber olayları hakkında anında bilgi edinme) ve karşılıklılık (örneğin, yeni etkileşimli özellikler bulma) açısından yüksek, ancak sosyallik açısından orta ila düşüktür.
Sosyal sonuçlar, sosyallik açısından yüksektir (örneğin, başkalarından destek alma) ve sosyal değişim için iletişim uygulamaları gerektiğinden, karşılıklılık ve fayda açısından yüksek ila orta düzeydedir. Kendi kendine tepkisel sonuçları hesaba katan ifadeler, yönlendirilmemiş çevrimiçi davranışı yansıtır (örneğin, zaman geçirmenin bir yolu) ve bu nedenle faydası düşüktür, ancak sosyallik ve karşılıklılığın bir işlevi olarak değişir. Durum sonuç ifadeleri genellikle belirsizdir (örneğin, hayattaki gelecekteki beklentilerimi iyileştirmek), orta düzeyde faydayı ima eder ve iletişim uygulamaları söz konusu olduğundan (örneğin, başkalarına yardım sağlar), sosyallik ve karşılıklılık konusunda orta ila yüksek düzeydedir.
Çevrimiçi davranış, sosyallik (insan bağlantı güdüleri), fayda (etkililik yönelimi) ve karşılıklılık (İnternet kullanırken bilişsel uyarım ve aktif katılım ihtiyacı) ortogonal boyutlarıyla kavramsallaştırılır.
Sunulduğu gibi, çevrimiçi sosyallik, fayda ve karşılıklılık, çevrimiçi davranışın teorik ve uygulamalı incelemesine uygun üç boyutlu bir alan yaratmak için kesişen süreklilikler olarak sunulur. Çevrimiçi davranışın bir karakterizasyonu, s’nin sosyallik boyutunda bir yerde ve u ve r’nin fayda ve karşılıklılık boyutlarında bir yerde olduğu üçlü <s, u, r> olarak ortaya çıkar.
Çevrimiçi Davranışın Kısa Testi
Çevrimiçi Davranışın Kısa Testi (BTOB), aşağıdakiler için uygundur: yetişkin İnternet kullanıcıları, sosyalliği, faydayı ve karşılıklılığı ölçer. Tablo 1’de özetlendiği gibi BTOB 15 madde içermektedir; 5 madde, çevrimiçi davranışın üç boyutundaki bireysel konumu değerlendirir. Kullanıcılar, öğeleri 0 (asla) ile 4 (her zaman) arasında değişen 5 puanlık bir ölçekte derecelendirir. BTOB maddeleri literatür taramasına dayanmaktadır ve görünüş geçerliliği yüksektir.
Önyargılı yanıtı azaltmak için BTOB’nin bazı maddeleri ters puanlanır. Spesifik olarak, çevrimiçi davranışın üç boyutunun her biri için kullanıcı puanının belirlenmesinden önce, 1, 4, 6, 8, 10 ve 13. maddelerin (Tablo 1’de gösterildiği gibi) puanları tersine çevrilir (yani, hiçbir zaman = her zaman, nadiren). = sık sık vb.). Bu altı madde ters puanlandığında, boyut puanları, beş boyutlu derecelendirme ölçeği maddelerindeki puanların toplanmasıyla belirlenir.
Kullanıcı sosyalliği, fayda ve karşılıklılık puanları potansiyel olarak 0 ila 20 arasında değişir (5 madde, her biri 0 ila 4 arasında puan alır). Sosyallik, fayda ve karşılıklılık puanları ne kadar yüksek olursa, bireyin çevrimiçi davranışın bu boyutları tarafından karakterize edilme derecesi de o kadar büyük olur. BTOB, çevrimiçi davranışın üç boyutundaki bireysel çeşitliliğin araştırılmasına izin verir. Bu tür varyasyonların e-öğrenme için etkileri vardır. Örneğin, çevrimiçi davranış disiplinin bir işlevi olarak değişir mi?
Bilişsel buradalık nedir Biyometri kullanan güvenlik uygulamaları Çevrimiçi iş Piyasası Çevrimiçi İŞBİRLİKLİ öğrenme Çevrimiçi verileri kullanmanın avantajı nedir öğrencilerin hazır bulunuşluklarını desteklemek için neler yapabiliriz? sanal sınıflarda etkili bir iletişim için neler yapılabilir? nelere dikkat edilmelidir? Sorgulama Topluluğu Modeli bileşenleri