Çoklu Bilgi Temsilleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Temel İlkeler
İlk günlerinden beri CFT’nin bazı temel ilkeleri ve CFH öğrenme ortamlarına uygulamaları aşağıdaki gibidir:
Çoklu bilgi temsilleri. Birçok şekilde kullanılması gereken bilgi, birçok şekilde temsil edilmelidir. Ne zaman karmaşık bir duruma farklı bir kavramsal “mercek” ile veya farklı bir perspektiften bakılsa, durumun yeni ve önemli özellikleri ortaya çıkar. Böylece CFT, “ilkeli çoğulculuk” önermektedir.
Bu, her şey yolunda giden bir zihniyet değil, daha ziyade öğrencilerin sunduğu farklı bakış açılarından bilgiyi birleştirmenin ve uygulamanın yeni yollarının, vakanın gerçeklerinden elde edilen kanıtlarla ilişkili gerekçelerin eşlik etmesi gereken bir zihniyettir. CFH’ler bu montaj ve gerekçelendirme sürecine yardımcı olur.
Ayrıca, açık bilgi yapıları inşa ederek ve alternatif bakış açıları arasında bilişsel bir iç diyalog ahlakı aşılayarak, CFT uygulamaları bireylerin grup ve işbirlikçi öğrenmeye katılmaya daha iyi hazırlanmalarına ve bireyleri yalnız olduklarında ve zorunlu olduklarında grupların faydalarını simüle etmeye hazırlamalarına izin verir. kendileri için düşünün.
Bağlantılılık. Kavramsal ve vaka bilgisi, ayrı zihinsel bölümlere “kutulanamaz” veya her zaman aynı “içindekiler” ile düzenlenen ayrı “bölümler”de sunulamaz. CFH’lerde, malzeme neredeyse sonsuz sayıda farklı düzenleme temeli, farklı içindekiler tablosu ile organize edilmiş gibidir. Ve her kuruluş, materyali farklı vaka türlerine uygulamaya uygun şekillerde yan yana getirir, böylece geniş çapta uygulanabilir veya aktarılabilir bilgi hedefini destekler. Bu, CFH’lerin öğretme ve öğrenmenin doğrusal olmamasının önemli bir yönüdür.
Bağlam bağımlılığı ve kavramsal değişkenlik. Kavramsal bilgi esastır, ancak gerçek dünya durumlarında kavramlar biraz farklı şekillerde, farklı zamanlarda ve birbirleriyle farklı kombinasyonlarda kullanılır. CFH’ler, insanları kavramsal bilgiyi kendi başlarına daha iyi uygulamaya hazırlamak için bağlamlar arasında kavramların değişken kullanımlarını göstermeye öncelik verir.
Matematikte çoklu temsil örnekleri
Matematiksel bilgiyi farklı biçimlerde temsil etme
Çoklu temsil biçimleri
Çoklu temsil örnekleri
Sözel temsil nedir
Matematiksel temsil biçimleri
Çoklu temsil Nedir
Çoklu temsiller
Kasalar ve mini kasalar. İnsanları, özellikle genel ilkelerin eylem için yeterli bir temel sağlamadığı durumlarda, çok çeşitli gerçek dünya vakalarında bilgiyi uygulamaya hazırlamak için, kişinin birçok vakada deneyim sahibi olması gerekir. Bu deneyimin kazanılmasını hızlandırmak için, CFH’ler mini kasalardan kapsamlı bir şekilde yararlanır ve eğitimin merkezinde synecdoche mecazını kullanır.
Bir synecdoche, bir parça-bütün ilişkisidir; Bütünün parçalarının birbirine benzemediği metonimiden (başka bir parça-bütün mecazı) farklı olarak, bir synecdoche’de bir mikrokozmos-makrokozmos ilişkisi vardır. Daha büyük bir vakanın yoğun, iyi seçilmiş bir şeridine yakından bakıldığında, işlerin alanın daha büyük bölümlerinden nasıl geçtiğine dair bir görüş elde edilir (tıpkı fraktallarda olduğu gibi).
Başka bir araştırmacıyı ifade edecek olursak, insanlara bütün bir bilgi dünyasını gösterecek vaktimiz ya da yeteneğimiz olmadığında, bütün bir dünyayı görmenin tek yolu bir “kum tanesi” olabilir. Elbette, herhangi bir kum tanesinde görülen dünya eksik olacak ve bir şekilde kusurlu bir şekilde işlenecektir; kötü yapılandırılmış alanlarda, herhangi bir mikrokozmik görüş, makrokozmosun özelliklerini yalnızca kısmen yakalayacaktır.
Bu nedenle, tüm CFT uygulamalarında olduğu gibi (küçük kasalar veya kasalar dahil), karmaşık bütünün daha eksiksiz ve doğru bir sinoptik görünümünü kademeli olarak oluşturmak için farklı yönlerde çapraz geçiş gerekir. Bununla birlikte, uygun şekilde seçilen mini kasalar, hem zengin hem de alanın peyzajının diğer birçok bölümüyle “kavşakta” olanlar, talimat için seçildiğinde, bu yapım süreci daha hızlı ilerler.
Öğretimi mini vakalar etrafında düzenlemenin (ve daha sonra daha büyük vaka yapıları oluşturmanın) bir başka yararı, öğretim sıralamasında zor bir sorunu çözmesidir: Basitten karmaşığa inşa eden geleneksel aşamalı yaklaşım işe yaramaz çünkü erken basitleştirmeler sonraki kazanımlara müdahale eder. karmaşık anlayışların
Ancak dizginsiz bir karmaşıklıkla başlamak, öğrenci için kafa karıştırıcı ve cesaret kırıcı olacaktır. CFH’ler, karmaşıklığın temel özelliklerini (örneğin, çokluk, birbirine bağlılık, bağlam bağımlılığı, vb.) Bu yüzden karmaşıklık dünya görüşü (başlangıçta uygun olmayan şekilde aşırı basitleştirilmiş bir zihniyetin kurulması ve daha sonra geri alınmasının gerekmesi yerine) en baştan aşılanır, ancak bilişsel olarak yönetilebilir miktarlarla başlar.
Bu nedenle, mini kasalara odaklanmanın en az üç önemli faydası vardır: (1) hızlanma deneyimi (“dünyanın nasıl gittiği” hakkında daha fazla bilgi hızla iletilir); (2) daha gelişmiş anlayışlar oluşturmada zararlı olduğunu kanıtlayan ilk aşırı basitleştirmelerden kaçınan yeni bir öğretimsel sıralama mantığı; ve (3) altta yatan karmaşık zihin alışkanlıklarının veya düşünme biçimlerinin erkenden kurulması. (Buraya giremeyecek kadar uzun bir liste olan mini kasa kullanmanın başka birçok faydası vardır.)
Yeni yönler
Şu anda, CFT, özellikle öğretim olmak üzere profesyonel eğitim için dijital video vakaları alanında en hızlı şekilde gelişmektedir. Video vakaları ile büyük hacimli çalışmalar yapılıyor ve çok değerli. Ancak, bu çalışma esas olarak öğretim vakalarını göstermeyi, hakkında konuşmayı ve arşivlemeyi içeriyordu.
Bu faaliyetler ne kadar önemli olsa da, hem teknolojinin hem de kullanıcının bant genişliğinin yeterince kullanılmadığı görülmektedir. CFT, video vakalarında daha fazla öğrenmenin gerçekleşmesine izin vermek için yeni şekillerde uygulanmaktadır. Bu çalışmanın özel vurgularından bazıları şunlardır (CFT’deki bu yeni yönlerin daha ayrıntılı bir sunum).
Mevcut çalışmanın en önemli yönlerinden biri, altta yatan düşünme biçimlerini (zihin alışkanlıkları, dünya görüşleri) karmaşıklık ve esneklikle daha uyumlu olanlara doğru değiştirmeye yönelik yoğun çabadır. Zihnin alışkanlıklarını değiştirmek zordur. Algıyı değiştirmek, insanların bir video vakasında daha fazlasını görmelerini sağlamak, daha fazla karmaşıklığı tahmin etmek ve daha sonra onu algılayıp onunla çalışmak için çeşitli video özel efektleri kullanıyoruz, çeşitli gündemleri uyumlu hale getirmeyi ve organik olarak dengelemeyi öğreniyoruz.
Özel efektlerimiz, yerleşik düşünme biçimlerini sarsmayı, çok sık gözlemlenen çeşitli algı, düşünce ve eylem türlerine mümkün olan en belirgin şekilde dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. Bir öğrenci bir sahnenin bir bölümüne alışkın bir şekilde baktığında, bakışı yeniden yönlendirmek ve daha kapsayıcı hale getirmek için alışılmış görmenin çevresine bir spot ışığı (mecazi olarak ve bazen de kelimenin tam anlamıyla) koyarız. Bir vaka sırasında bir tür düşünce tarzı teşvik edildiğinde, uyumsuzluk yaratmak için video tekniklerini kullanırız.
Herhangi Bir Alan Bulunamadı.Çoklu temsil biçimleri Çoklu temsil Nedir Çoklu temsil örnekleri Çoklu temsiller Matematiksel bilgiyi farklı biçimlerde temsil etme Matematiksel temsil biçimleri Matematikte çoklu temsil örnekleri Sözel temsil nedir