Eğitim İnovasyonu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Eğitim İnovasyonu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

12 Haziran 2022 Basit inovasyon örnekleri Eğitimde inovasyon Nedir Okullarda inovasyon örnekleri 0
Amortisman Süresi

Bir Eğitim İnovasyonu Olarak E-Öğrenmenin Yayılması

Eğitimle ilgili tartışmaların çoğu teknolojik yeniliklerle ilgilidir. Gerçekten de Rogers’ın belirttiği gibi, “inovasyon” ve “teknoloji” kelimelerini eşanlamlı olarak kullanıyoruz.

Teknoloji, eğitim ortamlarında değişimin bir aracı olarak kabul edilir ve tüm dünyadaki eğitim projelerinin hızlı bir analizi, teknoloji olmadan, özellikle e-öğrenme ile gelecek bir eğitim vizyonu tanımlamanın mümkün olmadığını göstermektedir. iki önemli kavram bir arada: teknoloji ve öğrenme. Bu nedenle, bir uzaktan öğrenme biçimi olarak e-öğrenme, dünyada önemli bir öğretim gücü haline gelmiştir. Teknolojik gelişmelerin yanı sıra, son yirmi yıl eğitimde, özellikle öğrenmede bilgide muazzam bir artış getirdi.

Her öğrenme ortamı için dikkate alınması gereken yeni ortaya çıkan öğrenme görüşleri şu şekilde ifade edilebilir: kişiselleştirilmiş, esnek ve tutarlı (öğrenme gerçek yaşamla bağlantılıdır); fiziksel, coğrafi veya zamansal alanla sınırlı olmayan; tüm öğrenciler için bilgi ve öğrenme deneyimleri açısından zengin; farklı zekaları ve öğrenme tarzlarını artırmaya kendini adamış; birbirine bağlı ve işbirlikçi; organizasyonlar arası bağları teşvik etmek; topluluk üyeleriyle diyalog içinde; uyarlanabilir öğretim ortamları sağlamak için öğrenciye karşı sorumludur.

WWW, yeni öğrenme paradigmasına uyan ve yayılma zorluğuyla karşı karşıya olan “e-öğrenmeyi” kolaylaştıran bir ortamdır. Yayılma, Rogers (1995) tarafından bir yeniliğin bir sosyal sistemin üyeleri arasında zaman içinde belirli kanallar aracılığıyla iletildiği süreç olarak tanımlanmaktadır.

Bu nedenle, WWW’nin bir öğrenme ortamı olarak benimsenmesi aşağıdaki faktörlerden etkilenir: 1) bireylerin e-öğrenmenin niteliklerini algılaması, 2) iletişim kanallarının doğası, 3) sosyal medyanın doğası. sistem ve 4) değişim ajanlarının e-öğrenmedeki çabalarının kapsamı. Bunlar, okullarda ve ülkelerde e-öğrenmenin yayılmasını etkileyen değişkenlerdir.

E-ÖĞRENİM VE EĞİTİM TASARIMI

E-öğrenme sadece yeni öğrenme ve öğretme yolları açmakla kalmaz, aynı zamanda yeni bir düşünme ve öğrenme içeriğini düzenleme yoluna da yol açar. Farklı paydaşlar arasındaki işbirlikleri, internette bilgi tasarımı için yeni standartların oluşmasına neden olur. Geleneksel bilgisayar temelli öğretimde içerik, ders adı verilen birimler halinde gelir. Bununla birlikte, bilgisayar biliminin nesne yönelimli kavramına dayanan öğretim tasarımı için yeni bir paradigmaya “öğrenme nesneleri” denir.

Öğrenme nesnesi, Elektrik ve Elektronik Enstitüsü’nün (IEEE) Öğrenim Teknolojisi Standartları Komitesi (2002) tarafından teknoloji sırasında kullanılabilen, yeniden kullanılabilen veya referans verilen herhangi bir dijital veya dijital olmayan varlık olarak tanımlanır. -desteklenen öğrenme.

Öğrenme nesnelerinin özellikleri bağımsız, etkileşimli, yeniden kullanılabilir ve meta verilerle etiketlenmiştir. Öğrenme nesnelerinin kullanımıyla, tam zamanında ve sadece onlar için yeterince öğrenilebilir. Öğrenme nesneleri, yeniden kullanılabilirlik bakış açısıyla öğrenme kaynaklarının bileşenleştirilmesini amaçlayan e-öğrenme alanında bir hareket olarak düşünülebilir.

Bir paket olarak eğitim yazılımı fikrinin modası geçiyor ve öğretim materyalleri tasarlamanın yeni bir yolu olarak öğrenme nesnelerinin yerini alıyor. Öğrenme nesnelerinin tasarlanmasında, insanların farklı öğrenme stilleri ve stratejileri olması nedeniyle bilginin çoklu temsili ile ilgili çalışmalar önem kazanmaktadır.


Basit inovasyon örnekleri
Okullarda inovasyon örnekleri
Eğitimde inovasyon Nedir
Ortaokul inovasyon örnekleri
Bardak inovasyonu
Sandalye inovasyonu
Eğitimde İnovasyon
Eğitimde İnovasyon makaleleri


Bu iki yapı arasındaki ilişkiler, yeni öğretim tasarımı ilkelerinin ana odak noktasıdır. Bu nedenle, öğrenme nesnelerinin geliştirilmesi ve öğretim birimlerinin oluşturulma şekli, Bilgi Çağı dediğimiz döneme çok uygundur.

Bilginin bir temsili, parçaların keyfi olmaktan uzak olduğu parçalara ayrılabilir. Daha sonra, bir çocuğun yapı taşları gibi çok çeşitli kombinasyonlarda kullanılabilir ve yeniden kullanılabilirler. Her kombinasyon anlamlıdır ve bir öğretim bütünü olarak hizmet eder.

Holland (1995), yapı taşlarını insan yüzünün özellikleriyle karşılaştırır. Ortak yapı taşları şunlardır: saç, alın, kaşlar, gözler vb. Herhangi bir kombinasyon farklıdır ve asla iki kez görünmeyebilir. Bu benzetme, öğretim materyalleri dediğimiz anlamlı bir bütün oluşturmak için öğrenme nesnelerinin bir araya getirildiği e-öğrenme platformları için geçerli olabilir.

Öğretim tasarımı sürecinin beş temel bileşeni; öğrenenler, içerik, hedefler, yöntemler ve değerlendirmedir. Bu nedenle, bir konunun sistematik bir öğretim tasarımı için temel adımlar şunlardır: öğrenen karakteristik tanımlaması, görev analizi, hedefler, içerik sıralaması, öğretim stratejileri, mesaj tasarımı ve öğretim sunumu ve değerlendirmesi.

Giriş yeterlilikleri, öğrenme stilleri ve stratejileri, motivasyon ve ilgi açısından öğrenen farklılıklarının farkındalığı kritik öneme sahiptir. Ancak, devam eden yaklaşımları kullanarak bu görevi gerçekleştirmek zordur. Nitekim yeni teknolojiler doğru kullanılırsa dersleri daha bireysel hale getirmemizi sağlıyor.

Öğrenme Nesneleri Üst Verileri Çalışma Grubu amacını şu şekilde belirtti: bilgisayar aracılarının bireysel bir öğrenci için kişiselleştirilmiş dersleri otomatik ve dinamik olarak oluşturmasını sağlamak. Bu, öğretim tasarımına yaklaşımlarda bir paradigma kaymasına yol açar.

Wiley’in (2001) belirttiği gibi, insanlar bir bilgisayarın “otomatik ve dinamik olarak kişiselleştirilmiş dersler oluşturmasının” ne anlama geldiğini gerçekten düşünmeye başladıklarında bir sorun ortaya çıktı. Görünen o ki, öğrenme nesneleri fikri zorlu ama öğretim tasarımı sürecinde yeni kavramlara, stratejilere ve araştırma alanlarına açılıyor.

E-ÖĞRENİM VE OKUL YÖNETİMİ

Son yirmi yılın çoğu için, teknoloji okullarda uygulandı ve eğitim sistemlerini değiştirme potansiyeli tartışıldı. Bilgisayarların ve internetin okullara entegrasyonunu teşvik etmek için muazzam çabalar var. Ancak Askar ve Usluel tarafından yürütülen yayılma çalışmalarından birinde, bilgisayarların benimsenmesi için iki yol sunulmaktadır.

Bir yol, okul yönetim sisteminde teknolojinin kullanımı ile ilgilidir; diğeri ise teknolojinin öğretme ve öğrenme sürecinde kullanımı ile ilgilidir. Bilgisayarların yönetim uygulamalarında benimsenme oranı birçok nedenden dolayı öğrenme-öğretme uygulamalarına göre daha hızlıdır.

Nitekim öğretme-öğrenme sürecinde bilgisayar kullanımına ilişkin kaygılar henüz farkındalık aşamasındadır. Öte yandan, yönetim amacıyla bilgisayar ve interneti kullanma ihtiyacı daha alakalı ve mevcut okul sistemi için daha uygun görünüyor.

Eğitimciler, okul yönetim sistemlerinin temel amacının öğretim programlarının kalitesini artırmak olması gerektiğini ileri sürerler. Bu fikir ışığında, tasarlanan Web tabanlı bir okul yönetim sisteminin tipik bir konfigürasyonu – bu fikrin dikkate alınması yönetim, değerlendirme ve iletişimi içerir.

Özellikler şunlardır: öğrenci kaydı, katılım, kayıt, test puanları, notlar ve diğer kayıt tutma görevleri, biçimlendirici ve özetleyici değerlendirme ve velilere ve öğretmenlere öğrenci öğrenimi ve performansı hakkında geri bildirim. Ek olarak, yeni çevrimiçi yönetim sistemleri, uyarlanabilir testler ve çevrimiçi öğrenme modülleri için ürün bankacılığı özelliğini içerir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir