HAREKETLİLİK PARADOKSU – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
HAREKETLİLİK PARADOKSUNU KEŞFETMEK
Bu görünen paradoksu araştırmak için bir İsveç şirketindeki mobil telekomünikasyon mühendisleri üzerinde ampirik bir çalışma yaptık.
Nitel araştırma yöntemlerini kullanarak, yaptıkları iş görevlerinin ne ölçüde zamana ve yere bağlı olduğunu inceledik. Verileri, her ikisi de “bağımlı” ve “bağımsız” kategorilerine sahip olan “zaman” ve “uzay” eksenli 2×2’lik bir matris kullanarak analiz ettik. Dört durumdan biri “her zaman, her yerde” iken diğer üçü zamana, yere veya her ikisine de bağlıdır.
Dört kategoride de çalışma örnekleri bulduk. Bazı seyahatlerden kaçmak çok zor görünüyor, çünkü personelin işlerini yapmak için fiziksel olarak ziyaret etmesi gereken yerler var. Örneğin, bir telefon direğini onarmak için ona gitmeniz gerekir. Ayrıca personelin kaçamayacağı zaman dilimleri olduğunu da gördük.
Örneğin, telefon şebekesinin bazı bölümlerinin yeniden başlatılması geceleri yapılmalıdır. Son olarak, zaman ve mekandan oldukça bağımsız görünen iş görevleri vardır, örneğin, faaliyetlerin planlanması ve yeniden planlanmasıdır.
Bu ampirik çalışma sırasında gözlemlendiği gibi, her zaman ve her yerde gerçekleştirilebilecek hizmet işinin yalnızca küçük parçaları vardı. İşin çoğu, telefon şebekesi sistemindeki bir arızanın yeri, müşterinin yeri vb. gibi uzamsal faktörlere bağlıdır veya sorunları 24 saat içinde çözme veya programları koordine etme gibi zamana bağlı bağımlılıklara sahiptir. daha büyük sorunlar etrafında işbirliği yapmak. Ampirik malzemenin daha kapsamlı bir açıklaması için Wiberg ve Ljungberg’e bakınız.
Genel olarak, aşağıdakilerin olduğunu gördük:
• insanların fiziksel olarak ziyaret etmesi gereken yerler, örneğin telefon direkleri, müşterilerin hepsi mobil olmadığı için müşterilerin evleri, ağ yönlendiricileri, yeni kabloların çekilmesi gereken yerler vb. nedeniyle kaldırılması zor görünen seyahatler ,
• personelin belirli görevleri 24 saat içinde yapmaması için çok zor görünen zaman dilimleri, örneğin müşteri hizmetleri, telefon şebekesinin bazı bölümlerinin gece yeniden başlatılması vb.
• zaman ve mekanla sınırlı görünmeyen görevler, örneğin, etkinliklerin gün içinde planlanması ve yeniden programlanması, teknisyenler arasındaki faaliyetlerin koordinasyonu, teknisyenler arasında deneyim ve bilgi paylaşımı vb. Ancak bu görevler, günün çoğunda arabalarında yalnız oldukları için onlar için önemlidir.
Buna göre, incelediğimiz mobil çalışanlar örneğinde her zaman ve her yerde vizyonu gerçekleştirmek kolay değildir.
Hem iş hem de boş zaman etkinlikleri giderek daha hareketli hale geliyor. Mobil çalışanı tanımlamak için yeni kavramlar icat edildi. Bazı örnekler, mobil çalışanları dağıtılmış çalışma, uzaktan çalışma ve ortak çalışma gibi terimlerden hareket eden olarak ayıran “yol savaşçıları” ve “göçebeler”dir.
Zenon paradoksları PDF
Ok paradoksu
Zenon Paradoksu
Hareket paradoksu
Paradokslar
Ok paradoksu çözümü
Zenon paradoksu çözümü
Zenon paradoksu film
Bu artan hareketliliğin bir nedeni, hizmet işinin sanayi sonrası toplumda hakim meslek olarak ortaya çıkmasıdır. Servis işi çok sık müşteri sitesinde gerçekleşir ve bu nedenle genellikle mobildir.
Diğer bir neden de örgütler arası ve örgütler arası işbirliğinin artan önemidir. Bazı işbirliği uzaktan gerçekleşebilir, ancak insanların fiziksel olarak da buluşmaları gerekir. Artan mobilitenin üçüncü önemli nedeni, cep telefonlarının yaygın olarak benimsenmesidir. Cep telefonları, insanların hem mobil hem de erişilebilir olmalarını sağlar.
İnsanlar yerden bağımsız olarak erişilebilir hale geldikçe, birçok organizasyonda yeni çalışma biçimleri ortaya çıktı. Dolayısıyla, mobil BT ve mobilitenin bu önde gelen alanında gelecekteki gelişim için, mobilite vizyonunun bu “her zaman, her yerde” paradoksunu akılda tutmak önemlidir.
Sonuç
Bu makale, mobil çalışma bağlamında “her zaman, her yerde” vizyonuna yönelik bazı sınırlamalar göstermiştir. Zaman ve yer, bağlamı anlamak için gerçekten çok eski yöntemlerdir ve küresel köy ve hareketliliğin iki paralel eğilimi fenomenine ışık tutmak için bile kullanışlı görünüyorlar.
Makale, çalışmanın, örneğin zaman dilimleri gibi, tartışılamaz anları olduğunu, dolayısıyla çalışmanın bunlara bağlı olduğunu göstermiştir. Makale ayrıca çalışmanın tartışılmaz öneme sahip yerleri olduğunu da göstermiştir; örneğin, bilgisayarlar genellikle zaman ve mekandaki bu boşlukları kapatabilecek şekilde tanımlansa da, mesafeyi ortadan kaldırarak veya zamanda geriye giderek dünyayı yeniden çerçeveleyemezsiniz.
Yukarıda görüldüğü gibi, servis işi sadece hareket etmek (yani hareketlilik) değil, aynı zamanda belirli zamanlarda çeşitli sitelerde eylemde bulunmakla ilgili olduğundan, her zaman ve her yerde gerçekleştirilebilecek çok fazla servis işi yoktur.
Kleinrock (1998), mobilite vizyonunu her zaman, her yerde çalışabilme olarak tartışmıştır. Bununla birlikte, yukarıda sunulan ampirik çalışmanın analizinden, bu vizyonun birkaç sınırı olduğunu iddia ediyoruz. Aslında bu makale, her zaman ve her yerde kavramının başka bir eğilime, yani hareketlilik eğiliminden tamamen farklı bir şey olan küresel bir köye yönelik eğilime ait olduğunu savundu. Ancak, yukarıda analizin gösterdiği gibi, bu iki eğilim pratikte bir araya gelmektedir.
Sonuç olarak, “her zaman, her yerde” pratik sınırlamalarının mobil servis mühendislerinin her zaman, her yerde iş yapmasını imkansız kıldığını savunarak bu makaleyi sonlandırıyoruz.
ANAHTAR TERİMLER
“Her Zaman, Her Yerde” İş: İnsanların istedikleri yerde ve zaman gözetmeksizin işlerini yapabildikleri durumu; yani, işleri her zaman, her yerde yapılabilir.
Ortak Çalışma: Aynı coğrafi konumda birkaç kişi tarafından gerçekleştirilen ortak çalışma.
Dağıtılmış Çalışma: Farklı coğrafi konumlarda birkaç kişi tarafından gerçekleştirilen ortak çalışma.
Küresel Köy: Dünyanın her yerindeki bilgisayarlar internet üzerinden birbirine bağlı hale geldikçe ve bu ağlar üzerinden örgütler, ülkeler, kültürler, toplumlar vb. içindeki ve arasındaki iletişim sıklığı arttıkça, artık günlük olarak ve zamandan ve mekandan bağımsız herkesle oldukça kolay bir şekilde teması sürdürebilir; yani, her zaman, her yerde etkileşim kurabiliriz.
Mobil Çalışma: Coğrafi olarak hareket halindeyken iş yapabilme yeteneği.
“Belirli Zaman, Belirli Yer” İşi: Belirli bir zaman içinde belirli bir yerde yapılması gereken işler.
Uzaktan Etkileşim: Uzaktan bilgi teknolojisi aracılığıyla insandan insana iletişimdir.
Tele çalışma: Uzaktan çalışma, örneğin evde oturma ve ofis işleri yapma becerisi. Tele-çalışma kavramı bazen mobil çalışma ile eşanlamlı olarak kullanılsa da, tele-çalışma, herhangi bir anlamda çalışanın mobil (yani hareket halinde) olduğu anlamına gelmez.
Hareket paradoksu Ok paradoksu Ok paradoksu çözümü Paradokslar Zenon paradoksları PDF Zenon Paradoksu Zenon paradoksu çözümü Zenon paradoksu film