MÜFREDAT REFORMU – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

MÜFREDAT REFORMU – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

5 Nisan 2022 Müfredat kelimesinin kökeni Müfredat nedir örnek Müfredat programı nedir 0
Proje Çalışma Sistemi 

ANAHTAR BECERİLERİN ÖNEMİ

Anahtar becerilerin önemini açıklamak için, öğrenciler için neyin önemli olduğunu ilişkilendirerek anahtar becerileri öğretmeli ve ilişkilendirmeliyiz. Ama onlar için önemli olan nedir? Buna cevap verebilmek için onlar gibi düşünmemiz ve “neden üniversiteye gitmek istiyoruz?” sorusuna cevap vermemiz gerekiyor. Üniversiteye başvurmadan ve üniversiteye girmeden önce birçok öğrencinin aklına gelen ilk soru bu olabilir. Birçok farklı insan için birçok farklı cevabı olan çok önemli bir sorudur.

Üniversiteye gitmenin yaygın nedenleri genellikle aşağıdakiler arasındadır:

1. Daha iyi kariyer yolları – çoğu öğrencinin üniversiteye gitmesinin muhtemelen en pratik ve gerçekçi nedeni budur. Bir üniversite mezununun üniversite mezunu olmayan birinden daha fazla para kazanma eğiliminde olduğunu gösteren birçok istatistik var. Ve daha iyi iş fırsatları, daha iyi yaşam tarzlarına yol açma eğilimindedir.
2. Üniversite deneyimleri – kolej deneyimi, bir kişinin ufkunu genişletmesine ve bir kişi olarak büyümesine olanak tanır. Dünyada çok fazla yer yok, böyle eşsiz bir deneyim öğrenebilir, kendinizi yeniden tanımlayabileceğiniz, farklı geçmişlere sahip insanlarla tanışabileceğiniz, kendinize ve başkalarına saygı duymayı öğrenebileceğiniz bir yer. Açıkçası, öğrenciler genellikle girişten önce bu kadar derin düşünmezler ve üniversite deneyimlerini gelişim döngüsü fikrinin tamamıyla ilişkilendirirler. Üniversite deneyimlerini özgürlük, bağımsızlık ve akranlarla sosyalleşme ile ilgili olarak – yetişkinliğe bir adım daha yakın – tahmin etme eğilimindedirler.
3. Norm – pek çok öğrenci üniversiteye gidiyor çünkü bu günümüzde onlar için anaokulundan ilkokula, ortaokula ve üniversiteye kadar hayatın bir sonraki adımı.
4. Başkalarını memnun etmek için – genellikle bireyler üniversiteye ailelerini veya sevdiklerini memnun etmek için giderler. Ne yazık ki, başkalarını memnun etmek çoğu zaman üniversiteye gitmek için en iyi sebep değildir, kendini adamadan kısa vadeli olması muhtemeldir.
5. Bilgi – öğrenmek. Ne yazık ki, üniversiteye giden öğrencilerin çoğu oraya öncelikle öğrenmek için gitmiyor, bu tür içsel motivasyon daha çok olgun öğrencilerde oluyor.

Üniversiteye giden öğrencilerin çoğunluğunun nedeni

Yukarıdaki nedenlerden bazılarının birleşimi, ancak en yaygın neden, nihayetinde iyi bir kariyer kazanmaktır. Bu, İrlanda’daki Dublin Teknoloji Enstitüsü’ndeki (DIT) iki tam zamanlı elektrik mühendisliği programından ilk yılların ilk gününde anket yapılan bir öğrenci bilgi toplama sayfası ile kanıtlanmıştır (yazar bir mühendislik yardımcı doçenti ve bir programdı Hong Kong Üniversitesi Üniversite Öğretimini Geliştirme Merkezi’nde göreve başlamadan önce DIT koordinatörü).

Toplanan bilgiler, e-posta adresi, telefon numarası, ev ve dönem adresi, hobiler, BT becerileri ve açık uçlu bir soru gibi bilgileri içerir “Bir cümlede, hayatta neyi başarmak istediğinizi açıklayın?” Veriler, 2003 yılından 2008 yılına kadar 5 yıl boyunca 250’den fazla öğrenciden toplanmıştır. Farklı geçmişlere sahip 17 ila 40 yaş arasındaki bu öğrenciler, ankete katılan öğrencilerin yaklaşık %70’i doğrudan ortaokullardan gelmiştir ve ilk kez öğrenim görmektedirler. üniversiteye girenler.

250 öğrenciden geçerli verilerin %70’inden fazlası benzer bir cevap gösteriyor “Başarılı ve mutlu olmak istiyorum”, bazen “zengin” ve “bir ailem var” kelimeleri de yer alacak. Bu sonuç, bir öğrencinin üniversiteye gitmesinin nihai nedeninin kariyer fırsatı olduğunu göstermektedir. [Kariyer fırsatının gerekli olmadığını, öğrenciyi elde tutmanın en önemli nedeninin, öğrenciler bazen bu kadar uzun vadeli taahhütleri sürdürmekte başarısız olduklarını unutmamalıyız.]


Müfredat programı nedir
Müfredat nedir örnek
Müfredat ne Demek TDK
Ders programı nedir
Müfredat kelimesinin kökeni
Müfredat Örnekleri
Müfredat Nasıl Yazılır
Müfredat MEB


MÜFREDAT REFORMU –

ANAHTAR BECERİLERİYLE  YENİDEN TASARLANMAK İÇİN BİR FIRSAT

Söz konusu program, DIT’de 3 yıllık tam zamanlı Elektrik Mühendisliği Teknolojisi programıydı. Birinci ve ikinci yılda yazma, sözlü sunum, çalışma grubu ve organizasyonel iletişim ve BT becerileri alanlarındaki bazı temel temel beceriler ve üçüncü yılda proje yönetimi öğretildi; bu dersler zorunlu zorunlu derslerdir. Ne yazık ki, özellikle dersin iletişim alanında öğrencileri bu derslere dahil etmekte ciddi zorluklar yaşanmaktadır.

Veriler bir rulo halinde 5 yıl boyunca kaydedildi ve ortalama 40 öğrencinin katılımının ilk iki haftada tam katılımdan ilk yarıyıl sonunda sınıfın %15’inden daha azına düştüğü gösterildi. Öğrencilerle yapılan görüşmeler, derslere ilgi duymadıklarını belirtmiş ve dersleri “ilgisiz ve sıkıcı” bulmuşlardır. Bu, daha önce tartıştığımız temel becerileri öğrenmenin ve öğretmenin zorluklarını açıkça yansıtıyordu.

Öğrencilerin öğrenmesini sağlamak için bu kursların iyileştirilmesi için ilgili öğretim üyeleri tarafından bazı önerilerde bulunulmuştur. Bununla birlikte, çoğu profesör, herhangi bir dersin müfredatındaki herhangi bir değişikliğin, program komitesinden ve muhtemelen fakülte kurulundan resmi onay gerektireceğini bilir. Süreç uzun ve hantal olabilir ve değişiklikler için geçerli bir sebep ortaya konmadıkça kabul edilmeyebilir, bu nedenle akademisyenler gerekli değişikliklerden kaçınma eğilimindedir.

Meslek kuruluşundan alınan akreditasyonun yenilenmesi ile müfredat reformu için bize bir fırsat penceresi açılmıştır; müfredatı yeniden değerlendirmek ve yenilemek.

Aslında, mühendislik meslek kuruluşu, beklenen program öğrenme çıktılarında birçok temel beceri kriterini benimser, yani:

1. Disiplin Bilgisi – Mühendislik teknolojisinin belirli bir dalı ile ilgili matematik, fen bilimleri, mühendislik teknolojisi bilimleri ve teknolojileri hakkında bilgi ve anlayış.
2. Problem çözme – Mühendislik teknolojisinin belirli bir dalında geniş olarak tanımlanmış problemleri belirleme, formüle etme ve çözme becerisi.
3. Tasarla ve yarat – Belirtilen ihtiyaçları karşılamak için bileşenlerin, sistemlerin ve süreçlerin tasarımına katkıda bulunma yeteneği.
4. Araştırma – Mühendislik teknolojisinin belirli bir dalında geniş olarak tanımlanmış problemlerin çözümünü kolaylaştırmak için araştırmalar yürütme becerisi.
5. Etik – Mühendislik mesleğinin insanlara ve çevreye karşı sorumlulukları da dahil olmak üzere, mühendislik uygulamalarında yüksek etik standartlara duyulan ihtiyacın anlaşılması.
6. Takım Çalışması ve Hayat Boyu Öğrenme – Hayat boyu öğrenme kapasitesi ile birlikte, takımlar halinde ve çok disiplinli ortamlarda bir birey olarak etkin bir şekilde çalışabilme becerisi.
7. İletişim – Mühendislik topluluğu ve genel olarak toplumla etkin bir şekilde iletişim kurma becerisi.

Yukarıdaki listeden, özellikle mühendislik disiplini ile ilgili olan birinci kriter dışında, diğer kriterlerin tümü bir şekilde anahtar becerilerle ilgilidir. Bu bize temel beceriler konusunda yeniden geliştirme için bazı göstergeler verdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir