Telementorluk – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Telementorluk
Telementorluk, uzaktan mentorluk yapmaktır. Daha spesifik olarak, daha yaşlı, deneyimli bir kişi ile bir veya daha fazla genç, daha az deneyimli kişi arasındaki bir tür uzun vadeli, çevrimiçi öğrenme ilişkisidir. En yaygın kullanımıyla, “telektoring” terimi, öğretmenlerin kendi öğrencileri ve bir dizi bilgili gönüllü arasında uzun vadeli, çevrimiçi ilişkileri kasıtlı olarak düzenlediği bir uygulamayı ifade eder. Telementorlar bir okulu çevreleyen topluluktan veya dünyanın dört bir yanından alınabilir; kariyer tavsiyesinden belirli bir okul projesi veya araştırmasına ilişkin rehberliğe kadar öğrencilere birçok farklı yardım şekli sağlayabilirler.
Telementorluk ilişkileri, temel ilhamlarını iş ortamlarında, okullarda ve mahallelerde geleneksel olarak bire bir ve yüz yüze gerçekleşen mentorluk ilişkilerinden alır. Mentorluk ilişkilerinin uzun bir geçmişi vardır ve özel ders verme veya uzmana sor hizmetleriyle karıştırılmamalıdır.
Her ikisi de normalde nispeten kısa vadeli işlemler yoluyla öğrencilere bilgi ve yardım sağlamayı amaçlar ve okuma, matematiksel problem çözme veya bilgisayar programlama gibi açıkça tanımlanmış bilgi veya becerileri öğretmeyi hedefler. Buna karşılık, mentorluk ve telementorluk, öğrenicileri, özgün bir araştırma projesi tasarlama ve yürütme, bir kariyer planlama ve geliştirme veya yeni bir entelektüel topluluğa çıraklık yapma ile ilgili olanlar gibi, tam olarak tanımlanmamış sorunları çözmede destekleyen ilişkilerin geliştirilmesini içerir. Ayrıca, ders vermede gündem büyük ölçüde öğretmen tarafından belirlenirken, mentorlukta küçük taraf sorunların çoğunu masaya getiriyor.
Mentorluk fikri, en azından antik Yunan şair Homeros’a ve onun epik eseri The Odyssey’e kadar uzanır. Şiirde, genç prens Telemachus’a, babasının Truva Savaşı’nda ortadan kaybolmasının sonuçlarıyla başa çıkma konusunda Mentor adlı bilge bir deniz kaptanı tarafından tavsiye ve rehberlik edilir.
Bugün, “mentor” kelimesi, bir dizi ortamda yer alan danışma ilişkilerini tanımlamak için kullanılmaktadır. Terim, deneyimli bir kişinin daha az deneyimli insanları yeni bir mesleğe, organizasyona veya yaşam aşamasına başlatma fırsatına sahip olduğu destekleyici bir ilişkiyi ifade eder. Ve dikkatin odak noktası büyük ölçüde genç grup (çalışma alanı veya mentee olarak adlandırılır) üzerinde olsa da, mentorluk ilişkileri ideal olarak karşılıklıdır. Bu, mentor için de gelişimsel faydaları olduğu anlamına gelir.
Mentörlük ne demek
Yaşlanma nedir
Mentor
Sağlıklı Yaşlanma nedir
Aktif YAŞLANMA Nedir
Sağlıklı yaşlanma ve yaşlılık kavramı
Oryantasyon nedir
Sosyal yaşlanma nedir
Ne yazık ki, doğal olarak oluşan mentorluk ilişkileri nadirdir. Mentor olarak başarılı olabilecek birçok insan bu kapasitede hizmet etme fırsatına sahip değildir ve mentorlara ihtiyacı olan birçok kişi onları asla bulamaz. Yüz yüze mentorluk ilişkilerini engelleyebilecek faktörler arasında kuruluşların yapısı, fiziksel mesafe ve değişen günlük programlar bulunmaktadır.
Mentorluk ilişkileri geliştirmek, uzun bir süre boyunca düzenli temasa bağlıdır; bu nedenle okul, üniversite ve iş ortamlarını birbirine bağlayan programlar mevcut olsa da, bu programlar çocukların okulda öğrenme biçimindeki derin değişiklikleri destekleyecek kadar yaygınlaşmamıştır. Mesafe ve programlar, kuruluşlar arasında yüz yüze ilişkileri sürdürmeyi zorlaştırır.
Bu soruna yanıt olarak ve yapılandırmacı öğretimi desteklemek için K-12 eğitimcilerinin kullanabileceği kaynakları genişletmek amacıyla, araştırmacılar ve kurumsal gönüllüler, İnternet üzerinden mentorluk ilişkilerini aktif olarak düzenlemeye başladılar. En azından 1996’dan başlayarak, öğretmenler ve araştırmacılar, dünyanın dört bir yanından binlerce gönüllüyü, öncelikle e-posta kullanarak telementorluk ilişkilerine dahil ettiler.
Henüz her yerde ve kullanımı basit olmasa da, metin tabanlı konferans sistemlerinin telementorluk ortamı olarak da yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Dolaysızlığı ve desteklediği ipuçlarının zenginliği nedeniyle değer verilen video konferans, şu ana kadar bir telementorluk aracı olarak sınırlı bir kullanışlılığa sahip oldu çünkü mentor ve mentinin aynı anda hazır olmasını gerektiriyor.
Telementorluk için üç önemli teorik ilham kaynağı, sosyokültürel öğrenme teorisi, uygulama toplulukları kavramı ve bilişsel çıraklık kavramıdır. Birlikte, bu üç fikir, öğrencilerin eğitimli bir topluluk tarafından paylaşılan uygulamalara, değerlere ve araçların kullanımına kademeli olarak giriş yaptıkları bir eğitim idealine işaret eder.
İyi tasarlanmış bir telementorluk programı veya girişiminde, gönüllü mentorlar, okul dışındaki uygulama topluluklarına (örneğin, antropologlar, yaratıcı yazarlar, tarihçiler, matematikçiler, fizikçiler) köprü görevi görerek bilişsel çıraklık idealini gerçekleştirmeleri için eğitimcilere yardımcı olur. Bir saha gezisinde olduğu gibi, çalışma biçimlerine kısa bir bakış sunmak yerine, telementorlar öğrencilerle uzun bir süre çevrimiçi olarak yakın bir şekilde çalışır ve onları gerçek bir çalışmaya dahil eder.
Örneğin, CoVis projesinde, gönüllü bilim insanları özgün, deneysel araştırma projelerinin tasarımı, uygulanması ve raporlanması konusunda öğrencilere rehberlik etti. Derinlemesine bir araştırma, öğrencilerin telementörleriyle ilişkilerini sürdürmek için ne kadar çok çaba harcarlarsa, araştırma raporlarında kullandıkları argüman stratejilerinin o kadar karmaşık olduğunu gösterdi.
Proje tabanlı öğrenme genellikle telementorluk için iyi bir bağlamdır. Hırslı okul projeleri, özellikle öğrenciler kendi bireysel proje fikirlerini geliştirirlerse, öğretmenlerin desteklemesi için son derece enerji yoğun olabilir. Bu özgürlük oldukça motive edici olabilir, ancak öğretmenin dikkatini aynı anda birçok yöne çeker ve çok fazla konu uzmanlığı gerektirebilir.
Öğrencilerin çalışmalarını ilgisiz bulabilecekleri dar bir konu yelpazesiyle sınırlayarak bu sorunlarla başa çıkmak yerine, telementorlar öğretmenlerin öğrencilerinin kendilerini en çok ilgilendiren problemler üzerindeki çalışmalarını iskele etmesine yardımcı olabilir. Telementorlar, aynı zamanda, bir akademik veya çalışma topluluğu için özgün düşünme ve akıl yürütme standartlarını karşılama konusunda öğrencileri hem zorlayan hem de destekleyen duyarlı bir izleyici kitlesi olarak hizmet edebilir.
Telementorluk Programları
Telementorluk uygulaması nispeten yeni olduğu için, literatürde tartışılan telementorluk ilişkilerinin çoğu, bireysel öğretmenlerle ortaklaşa çalışan üniversite araştırmacıları veya şirketler tarafından yönetilmektedir. Bu programlar amaçları, tasarımları ve boyutları bakımından büyük farklılıklar göstermiştir. Birkaç örnek bu çeşitliliği gösterecektir.
Aktif YAŞLANMA Nedir Mentor Mentörlük ne demek Oryantasyon Nedir Sağlıklı Yaşlanma nedir Sağlıklı yaşlanma ve yaşlılık kavramı Sosyal yaşlanma nedir Yaşlanma nedir