Tutumlar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Tutumlar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

17 Mayıs 2022 Dijital teknolojiye Yönelik Tutum Ölçeği Medya ve Teknoloji Kullanımı ve Tutumları Ölçeği 0
Proje Önlemleri

Tutumlar

Sanal topluluklara katılmaya yönelik kolektif niyetler, en doğrudan topluluğa katılmaya yönelik hissedilen arzu tarafından yönlendirilir. Arzu, niyetleri (ve dolayısıyla davranışı) başlatan ve harekete geçme nedenlerinden etkilenen motivasyonel bir durumdur. İster kasıtlı (yani iradeli) ister otomatik (yani iştahlı) arzular, eyleme geçmek için hissedilen makul temelleri eyleme geçmek için gerçek motivasyona dönüştürmeye hizmet eder.

Arzular, hissedilen harekete geçme dürtüsü olarak deneyimlenir. Bir dizi çalışma, arzuların sanal topluluk faaliyetlerine katılma taahhüdünü ve niyetini güçlü bir şekilde etkilediğini göstermektedir. Gelecekteki araştırmalar, kişisel arzulara ek olarak, paylaşılan arzuların sanal topluluklarda kasıtlı sosyal eylemi yönetebileceği olasılığını araştırmalıdır.

Sanal topluluklara katılmanın daha uzak kişisel nedenleri, bireysel davranış eğilimlerinde, belirli zihinsel durumlar veya olaylarda ve değer algılarında bulunabilir. Aslında, eyleme geçmek için bu tür nedenler, sanal topluluklarda psikolojik değişkenlerin nasıl işlediğine dair alternatif bakış açıları oluşturmaktadır.

Yani, burada bireysel eğilimler veya zihinsel durumlar/olaylar olarak gevşek bir şekilde sınıflandırdığımız şey, belirli bir sanal topluluk deneyimine uygulanan tutumlar ve algılanan davranışsal kontrol ve beklenen duygular hakkındaki literatürdeki genel psikolojik tepkileri ifade eder. Tutumlar, sanal topluluğa katılmaya yönelik değerlendirici tepkilerdir.

Algılanan davranışsal kontrol, katılmanın ne kadar kolay veya zor olduğu veya kişinin katılabileceğine ne kadar güvendiği ile ilgilidir. Beklenen (olumlu ve olumsuz) duygular, belirli bir sanal topluluğa katılmanın planlı bir hedefini başarılı veya başarısız bir şekilde gerçekleştirmeye önceden bağlı duygulardır.

Yukarıdakilerin üçü de harekete geçme nedenleridir. Alternatif olarak, eyleme geçme nedenleri daha bağlama özgü şekillerde gösterilebilir. Değer algıları, potansiyel olarak katılım için nedenler sağlayan sanal bir topluluğa katılımın belirli özelliklerine atıfta bulunur. Bunlar, amaçlı değeri (yani bilgisel ve araçsal fayda), kendini keşfetmeyi, kişilerarası bağlantının sürdürülmesini, sosyal geliştirmeyi (yani statü artışı) ve eğlence değerini (örneğin eğlence ve rahatlama) içerir.

Bagozzi ve Dholakia, olumlu beklenen duyguların sanal topluluklara (sohbet odaları) katılma arzusunu etkilediğini keşfetti ve Bagozzi ve diğerleri. hem olumlu hem de olumsuz duyguların (küçük grup ve ağ tabanlı) sanal topluluklara katılma arzusunu etkilediğini buldu.

Tutumların arzu üzerindeki etkileri karıştırılmıştır, bir çalışma hiçbir etki göstermez ve bir çalışma küçük grup tabanlı, ancak ağ tabanlı olmayan sanal topluluklar için bir etki ortaya koyar. Yukarıda bahsedilen çalışmaların hiçbiri, tutumların ve beklenen duyguların grup normları ve sosyal kimlik üzerindeki etkilerini incelemedi.


Dijital teknolojiye Yönelik Tutum Ölçeği
Medya ve Teknoloji Kullanımı ve Tutumları Ölçeği
Teknoloji Tutum Ölçeği
Toad
Akademisyen dijitalleşme ölçeği


Algılanan davranışsal kontrolün karışık etkileri olduğu bulunmuştur. Bagozzi ve Dholakia, algılanan davranışsal kontrol için ne arzular ne de niyetler üzerinde hiçbir etki bulamamışlardır. Dholakia algılanan davranışsal kontrolün ağ tabanlı sanal topluluklar için arzuları etkilediğini, ancak küçük grup tabanlı sanal toplulukları etkilemediğini ortaya çıkardı.

Ayrıca algılanan davranışsal kontrolün hem ağ tabanlı hem de küçük grup tabanlı sanal topluluklar için niyetler üzerinde doğrudan etkileri olduğunu bulmuşlardır. Bagozzi et al. Algılanan davranışsal kontrolün işbirlikçi taramaya katılma niyetlerini etkilediğini, ancak Amerikalılar için sohbet odalarını etkilemediğini, algılanan davranışsal kontrolün Kızılderililer için sohbet odalarına katılma niyetlerini etkilediğini gösterdi.

Değer algılarının incelendiği tek çalışmada, Dholakia ve ark. (2004), amaçlı değerin hem grup normlarını hem de sosyal kimliği etkilediğini, kendini keşfetmenin grup normlarını etkilediğini ve eğlence değerinin sosyal kimliği belirlediğini göstermiştir.

Grup normları ve sosyal kimliğin nihai olarak arzular üzerinde etkileri olduğundan, değer algılarının kolektif niyetler üzerindeki etkisine arzular aracılığıyla aracılık edilir. Dholakia, eğlence değerinin sanal topluluklara katılımı doğrudan etkilediğini de bulmuştur. Son olarak, planlı davranış teorisi bağlamında Bagozzi ve ark. tutumların işbirlikçi tarama ve sohbet odası gruplarına katılma niyetlerini etkilediğini keşfetti.

TOPLU NİYETLERİN SONUÇLARI

Sanal topluluklara katılımla ilgili olarak toplu niyetlerin birincil sonucu, elbette, toplulukla fiili katılımdır. Yalnızca üç çalışma, sanal topluluklardaki katılım davranışını kolektif niyetlerin bir işlevi olarak araştırmıştır.

Bagozzi, toplu niyetlerin hem ağ tabanlı hem de küçük grup tabanlı sanal topluluklar için fiili katılımı etkilediğini buldu.

Aynı şekilde, Dholakia sanal topluluklarla ilgili çalışmalarında kolektif niyetlerin katılım davranışını etkilediğini gösterdiler ve Bagozzi hem ortak tarama hem de sohbet odası grupları için benzer sonuçlar buldu.

Sanal topluluklara dahil olmanın ikinci dereceden etkileri ne olacak? Bagozzi sanal topluluk faaliyetlerine katılmaya yönelik toplu niyetlerin çevrimdışı davranışsal sonuçlar üzerindeki etkilerini inceledi.

Küçük grup tabanlı sanal topluluklar için, bu topluluklara katılma niyeti ne kadar güçlüyse, o kadar az telefon ve radyo kullanıldı ve o kadar çok insan kitap okumakla meşgul oldu.

Ağ tabanlı sanal topluluklar için, toplu katılım niyeti ne kadar güçlüyse, o kadar az televizyon izleniyor ve daha fazla insan aile üyeleri, arkadaşlar ve komşularla etkileşime giriyor ve spor takımları ve kitap kulüpleri gibi hobilerle daha fazla meşgul oluyorlar. 

İhmal edilen bir araştırma alanı, sanal topluluk katılımının genel refah üzerindeki etkilerinin incelenmesidir. Bazı yorumcular internete katılımın yabancılaşma, bedensizleşme ve depresyon gibi olumsuz etkileri konusunda uyarılarda bulunurken, olumsuz sonuçların kaçınılmaz olmadığı da görülmektedir.

Araştırmacıların, kişinin kişisel ve sosyal yaşamında İnternet üzerinde ve dışında neler olduğuna ve iki deneyim biçiminin birbiriyle ve kişinin iyiliğiyle nasıl ilişkili olduğuna odaklanması gerekir. Genel olarak İnternet ve özel olarak sanal topluluklara katılım, belirli koşullar altında insan refahını artırabilir.

Bu, sosyal kimlik ve kişisel kimlik beslendiğinde ve insanlar içinde bulundukları ilişkilere anlamlı şekillerde verip aldıklarında olabilir. Dahası, sanal topluluklar ve onların içindeki üyeler, potansiyel olarak insan gelişimine katkıda bulunan sosyal yardım faaliyetlerini, özgecil eylemleri, grup vatandaşlık davranışlarını ve hayır işlerini gerçekleştirmeye bile katılabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir