Vaka Çalışması Derlemesi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

Şablon Oluşturma ve Vaka Çalışması Derlemesi
İkinci adım, her ülke için UML modelleri için uygun form setinin (MS-Word’deki şablonlar) oluşturulmasını içeriyordu. Model başına bu şablonu oluşturmanın kapsamı iki yönlüydü; 1) özellikle dahil olan ortakların çoğunun UML diline ve formalitelerine aşina olmadığını göz önünde bulundurarak, şablon aracılığıyla UML diyagramının doğruluğunu kontrol etmek ve 2) resmi modelin doğruluğu (formlar ve UML diyagramları) ve birlikte çalışabilirliği ve niteliklerin şeffaflığını simüle etmek için faydalı ortak bir bilgi tabanı sağlamak gerekir.
Bu nedenle, resmi modeli temsil eden bir form geliştirmenin uygun olduğu düşünüldü, ancak şimdi tüm ortaklar için daha tanıdık bir formatta. Başka bir deyişle, form aslında karşılık geldiği UML diyagramının tablo biçimini sunar. Bu şekilde, diğer ortakların modellemeyi anlaması ve form aracılığıyla doğruluğunu kontrol etmesi kolay oldu. Tabii ki bu aktivite birkaç iterasyonda gerçekleştirildi. Formlar, bilgi tabanı şablonları olarak adlandırıldı ve UML diyagramlarında tanımlanan aynı temel öğeleri sunuyorlar.
Vaka çalışması derleme adımı, şimdiye kadar tespit edilmeyen modellerdeki olası tutarsızlıklardan da faydalanabilir. Aslında ortaklar kendi somut profillerini veya müfredatlarını (çalışma vakaları) ilgili şablon forma kolayca sığdırabilirler ve zorluk olması durumunda tutarsızlığın bir form (ve dolayısıyla model) probleminden mi yoksa açıklanan bir çalışma vakasından mı kaynaklandığını kontrol edin. referans belgeleri takip etmemek (resmi normlar, kararnameler vb.).
Bir sonraki adım, bu kağıt formatındaki bilgi tabanının, aşağıdaki bölümlerde açıklanan bilgisayar programları için daha kullanışlı bir forma taşınmasıydı.
Ontoloji Yapısı
Bu adım, on Mesleki Eğitim ve Öğretim sisteminin her biri için bir ilk resmileştirme olarak üretilen UML modellerini başlangıç noktası olarak kullanan ontolojilerin inşasını içeriyordu. Ontolojileri tanımlamak için dil olarak Ontology Web Language (OWL) ve bu işlemi gerçekleştirmek için Protege aracı kullanılarak gerekli tüm koşullar sağlandı. OWL, World Wide Web Consortium (W3C) tarafından geliştirilen Semantik Web için yeni bir dildir. Protege, ontoloji inşası için en popüler araçtır ve Stanford’un Tıbbi Bilişim Bölümü tarafından geliştirilmiştir.
OWL ile bir ontoloji oluşturmak, üç özel öğenin tanımını içerir: Sınıflar, Özellikler ve Bireyler. Sınıflar ve özellikleri makine tarafından anlaşılabilir bir formatta bir model oluştururken, bireyler bu model tarafından açıklanan örneklere veya verilere karşılık gelir.
Her ulusal model için, OWL sınıfları ve özellikleri, karşılık gelen UML modelinden veya form yapısından alınmıştır. Ancak örnekler form içeriğinden, yani çalışma durumlarından alınmıştır. Son olarak, bir sonraki adım, farklı ulusal sistemler altında müfredatların karşılaştırılmasını sağlamak için farklı modeller arasında haritalamaya veya çeviriye izin vermek için bir üst dilin tanımlanması ve resmileştirilmesidir.
Vaka çalışması örneği
Vaka analizi örnekleri pdf
Vaka analizi pdf
coca-cola vaka çalışması örnekleri
Turkcell vaka çalışması
PAZARLAMA vaka analizi örnekleri
Eczacıbaşı vaka çalışması
Arçelik vaka analizi
Sonuçlar
Bu çalışma, (kredi sistemlerinin yaptığı gibi) iş yükü açısından değil, semantik düzeyde (örneğin içerik ve yeterlilik karşıtlığı) yeterlilik sistemlerinin entegrasyonu sorununu çözmenin bir yolu olarak ontolojilerin kullanımını sunar. Dokuz AB ülkesinin yeterlilik sistemleri, tümü ortaöğretim sonrası akademik olmayan düzeyde (VET) dikkate alınmıştır. Anahtar unsurlar, UML’nin modeller için görsel bir yardımcı olarak kullanılması ve modellerin anlaşılmasını ve doğruluğunu sağlamak için şablon formları olmuştur.
Resmileştirilmiş modeller, analiz edilen yeterlilik sistemlerinin açık ve net bir şekilde anlaşılmasını sağlayarak, bu tür sistemlerin unsurlarının karşılıklı olarak anlaşılmasını ve karşılaştırılmasını sağlar. Elde edilen modellerin her birinin doğruluğunu kontrol etmek için çalışma durumları olarak somut yeterlilik profilleri kullanılmıştır.
Eğitimde Kullanımını Teşvik Etmek Amaçlanan Açık Kaynaklı Yazılımlar Üzerine Araştırma
Makale, eğitimde açık kaynaklı yazılımların kullanımı ile ilgilidir. Açık kaynaklı yazılımlar tüm dünyada giderek daha fazla kullanılmaktadır. Linux, Mozilla, MySQL, OpenOffice.org vb. çok iyi bilinen paketlerdir. Özellikle eğitim amaçlı birçok açık kaynaklı program geliştirilmiştir: sanal öğrenme ortamları, editörler, simülatörler, mikro dünyalar, konu tabanlı öğrenme uygulamaları vb.
Bu alanın temel sorunu, eğitimcileri ve politika yapıcıları açık kaynak hakkında etkin bir şekilde bilgi yaymaya dahil etmek ve açık kodu geliştirmek için öğrencilerle öğretmenleri bir araya getirmektir. Açık kaynakla ilgili araştırmalar birkaç Litvanya kurumunda yürütülüyor. Ana hedefler, okullarda açık kaynaklı yazılımın ekonomik ve pedagojik faydasını doğrulamaktır.
Açık kaynak cortmiunity’nin vizyonu, yalnızca çok az sayıda programcının kaynağı görebildiği ve diğer herkesin körü körüne opak bir bit bloğu kullanması gereken geleneksel kapalı modelden daha iyi yazılım üretmektir. “Açık kaynağın arkasındaki temel fikir çok basit: Programcılar bir yazılım parçasının kaynak kodunu okuyabildiğinde, yeniden dağıtabildiğinde ve değiştirebildiğinde, yazılım gelişir. İnsanlar onu geliştirir, insanlar uyarlar, insanlar hataları düzeltir. Bir açık kaynak girişimi sitesinde, geleneksel yazılım geliştirmenin yavaş hızına alışkınsanız, şaşırtıcı görünen bir hız” ilan edildi.
Açık kaynaklı yazılımın ana özelliği, program uygulamalarının kodunu kullanma olasılığında yatmaktadır. Bu açık kaynak ayrıca aşağıdaki olanakları sağlar: a) yazılımı istenilen şekilde kullanmak, b) yazılımı kişinin ihtiyaçlarına göre uyarlamak, keşfetmek, tespit edilen hataları düzeltmek ve işlevselliğini geliştirmek ve c) yazılımı dağıtın.
Açık kaynaklı yazılım eğitimde çok önemlidir: 1) Lisans ücretsizdir ve tüm kurumlarda kısıtlama olmaksızın kullanılabilir, 2) Lisans, herhangi bir kişinin programı belirli bir çalışma alanında kullanmasını kısıtlamaz, 3) Uygulamalar, genellikle uzun pazarlık prosedürleri olmadan daha hızlı ve daha kolay geliştirilebilir, uyarlanabilir, yerelleştirilebilir, vb. ve 4) açık kaynak, acemi programcılar ve yazılım geliştirmede gelişmek isteyen herkes için kod araştırma ve analizleri için gerçek bir malzemedir.
Yasadışı yazılım kullanımı ve korsanlık sorunu dünyadaki tüm ülkeler tarafından değişen derecelerde yaşanmaktadır. Ülkeler, finansal yeteneklerine, insanların kültürel ve entelektüel farkındalıklarına, gelenek ve bilgiyi yayma yöntemlerine göre soruna farklı çözümler bulmaya çalışırlar. Açık kaynaklı yazılım kullanmak, yasa dışı yazılım kullanımıyla mücadelede en basit ve etkili yöntemlerden biridir.
Açık kaynaklı yazılım, yalnızca yazılımın yasa dışı kullanımı sorununun üstesinden gelinmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha güçlü bir misyona sahiptir; program kodunun değiştirilmesine, tespit edilen hataların hızlı bir şekilde düzeltilmesine ve bir dizi programcının çabalarının birleştirilmesine izin verir.
Açık kaynaklı yazılım, herhangi bir müzakere engeli olmaksızın hızlı bir şekilde yerelleştirilebilir. Bununla birlikte, açık kaynaklı yazılımların uluslararasılaşma derecesi ticari yazılımlardan daha düşüktür ve internette yayınlanan birçok açık kaynaklı yazılımın çevirileri eksiktir ve bazen de çevirinin ilk aşamasındadır.
Arçelik vaka analizi coca-cola vaka çalışması örnekleri Eczacıbaşı vaka çalışması Pazarlama vaka analizi örnekleri Turkcell vaka çalışması Vaka analizi örnekleri pdf Vaka analizi pdf Vaka çalışması örneği