VR’nin Geleceği – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

VR’nin Geleceği – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

11 Aralık 2021 Eğitimde Sanal gerçeklik uygulamaları Günümüzde sanal gerçeklik Sanal gerçeklik Nedir Sanal gerçeklik örnekleri Sanal gerçeklik teknolojisi nedir 0
Maksimum Eşleştirme Algoritması

VR’nin Geleceği

VR’nin eğitim ve öğretim kullanımlarına ilişkin araştırmaların sadece bir kısmı açık literatürde mevcuttur, çünkü birçok askeri uygulama sınıflandırılmıştır ve birçok endüstriyel uygulama tescillidir. En güncel ve bilgilendirici kaynaklar, kitaplar ve dergiler yerine World Wide Web’de olma eğilimindedir.

VR, özellikle bir öğretim aracı olarak, eleştirmenleri olmadan değildir. Bazıları, olası masrafın okullarda kullanımını haklı çıkarmadığını düşünüyor. Ancak bu durum tıbbi, askeri ve kurumsal eğitim uygulamalarını engellememiştir. Diğerleri, araştırmaların öğretim veya eğitimde VR kullanmanın diğer yöntemlere göre değerini henüz kanıtlamadığını düşünüyor. Yine askeri eğitim gibi bazı alanlarda yıllarca kullanılması uygun kullanıldığında etkinliğini desteklemektedir.

Başa takılan görüntüleme birimlerinin kullanılmasının güvenliği, çözülmemiş bir sorundur. Gözlerdeki hasar, olası beyin etkileri ve simülatör hastalığı incelenmiştir. Uzun vadeli deneyim, araştırma ve donanım gelişimi, bu tür güvenlik sorunlarını kademeli olarak çözecektir.

Birincil etik soru, insanların gerçek dünyada nasıl davrandıklarına kıyasla, paylaşılan sanal ortamlarda nasıl davrandıklarıyla ilgilidir. İnsanlar aynı ahlaki değerleri izleyerek aynı şekilde mi davranırlar? Yoksa gerçek olmadığı ve eylemlerinden sorumlu tutulamayacakları için farklı mı davranıyorlar?

VR’da bir takım gelişmeler öngörebiliriz. Giderek daha güçlü bilgisayarlarla, sanal ortamlarda görünen gerçekçilik, bazı durumlarda gerçeklik ve sanal gerçekliğin ayırt edilemeyebileceği noktaya kadar gelişecektir. Üç boyutlu bilgisayar arayüzleri muhtemelen şimdi kullandığımız 2 boyutlu arayüzlerin yerini alacaktır. Star Trek standartlarına göre biraz ilkel olmasına rağmen, HolodeckTM’in bazı biçimleri mevcut olacaktır.

VR daha gerçekçi hale geldikçe ve yeni uygulamalar geliştirildikçe, bir öğretim aracı olarak kullanışlılığı da orantılı olarak artacaktır. Bir öğretim paketinin parçası olarak sanal bir ortam kullanıldığında, son adım değerlendirmedir ve ders planının ve sanal ortamın etkinliğini değerlendirme fırsatı sunar. Ders tekrar verilecekse, değerlendirmeye dayalı değişiklik bir sonraki turda ilk adımdır. Değerlendirici geri bildirim ile ders ve ortam iyileştirilerek daha etkili hale getirilebilir.

Sanal Üniversiteler

Sanal üniversiteler, İnternet tabanlı uzaktan öğrenmeyi birincil iş modeli olarak kullanan kurumlardır. Sanal üniversiteler aracılığıyla sunulan çevrimiçi kurslar, bir sunum şekli olarak İnternet’e güvenir. “Sanal”, sınıfın geleneksel, yüz yüze alanının aksine, web alanında veya sanal ortamda sınıf eğitimi sunmak olan bir kurum anlamına gelir.

“Üniversite” terimi, üniversite olarak görmeye başladığımız şeyle eşanlamlı olabilir veya olmayabilir. Geleneksel anlamda tanımlanan üniversiteler, kar amacı gütmeyen, dışarıdan onaylanmış yüksek öğretim kurumlarıdır.

Bu nedenle sanal üniversiteler, öğrencilere kolej kurslarına ve lisans programlarına uzaktan erişim sağlayan uzaktan eğitim kurumlarıdır. Bazı sanal üniversiteler kolej kredisi için kendi kurslarını ve programlarını sağlarken, diğerleri çevrimiçi eğitimin dağıtıcılarıdır, birçok kurumdan kurs tekliflerini toplar ve bu kurslara merkezi erişim sağlar.


Sanal gerçeklik örnekleri
Sanal gerçeklik Nedir
Günümüzde sanal gerçeklik
Eğitimde Sanal gerçeklik uygulamaları
Sanal gerçeklik teknolojisi nedir
Sanal gerçeklik Gözlüğü
Sanal gerçeklik uygulaması nasıl yapılır
Sanal Gerçekliğin Geleceği


Kökenler

1990’ların ortalarında yeni bir ders verme modu olarak İnternet’in ortaya çıkmasıyla birlikte, İnternet tabanlı çevrimiçi eğitimi erken benimseyenler sanal üniversiteler oluşturmaya başladı. Sanal üniversiteler, İnternet tabanlı eğitimin ilk aşamalarında çevrimiçi ders sunumunun benimsenmesini hızlandırmak için kuruldu.

Bazı durumlarda, özel girişimciler yalnızca İnternet üzerinden çevrimiçi eğitim programları sunan kurumlar oluşturdular; bazı devlet politikacıları ve dernekleri, İnternet üzerinden verilen üniversite kurslarının büyümesini teşvik etmek için örgütler kurdu.

Yaygın ilgi gören ilk sanal üniversite, çevrimiçi kolej kursları ve programları arayan öğrencilere kolaylık sağlamak için çevrimiçi olarak kolej kurslarına ve programlarına merkezi erişim sağlamaya çalışan eyalet valilerinden oluşan bir konsorsiyum olan Western Governors Üniversitesi idi.

Çevrimiçi kurs koleksiyonuna erişim, İnternet üzerinden sanal bir konumda sunuldu. Bunu, sanal bir üniversitenin kendi versiyonunu oluşturan diğer birkaç eyalet, bölgesel işbirlikleri ve üniversite sistemleri izledi. Her sanal üniversitenin aldığı iş modeli yönüne rehberlik etmek için birçok iş birliği kuruldu.

Yapı

Sanal üniversitenin yapısı değişir. Minnesota’daki Capella Üniversitesi gibi bazı sanal üniversiteler, yalnızca uzaktan eğitim yoluyla programlar sunan, kar amacı gütmeyen, derece veren yüksek öğrenim kurumlarıdır. Capella Üniversitesi ve onun gibi diğerleri, lisans programları ve ilgili tüm öğrenci hizmetlerini tamamen çevrimiçi olarak sağlar.

Buna karşılık, Michigan Sanal Üniversitesi (MVU) gibi sanal üniversiteler, eyaletteki geleneksel eğitim kurumları tarafından sağlanan derece veren kurumlar ve toplu kurs teklifleri değildir. MVU, kendi kolej düzeyinde programlarını veya akademik kurslarını geliştirmez, bunun yerine öğrencilere, aksi takdirde erişemeyecekleri kurumlara ve öğrenme fırsatlarına erişim sağlamak için eyaletteki üçüncü taraf, kar amacı gütmeyen satıcılar, kolejler ve üniversiteler ile işbirliği yapar.

Hizmetleri arasında MVU, web sitesinde merkezi bir çevrimiçi kurs kataloğunda planlanmış kurs teklifleri sunmaktadır. Çevrimiçi katalog, tam akademik kredi için diğer MCVLC üye kurslarını kabul eden bir topluluk kolejleri konsorsiyumu olan Michigan Community College Virtual Learning Collaborative (MCCVLC) ile işbirliği içinde düzenlenen Michigan Community College çevrimiçi kurs tekliflerinin bir derlemesidir.

Bu işbirliği modeli, MVU gibi sanal bir üniversitenin sağladığı merkezi erişim tarafından desteklenmektedir. Çevrimiçi kurslara erişim, bir öğrencinin tek bir derece oluşturmak için bir kurs koleksiyonundan kursları birleştirmesine olanak tanır. Bu durumda, MCCVLC üyeleri, katılan tüm üyelerden ders ve kredi saatlerini kabul etmeyi kabul eder. MVU ve benzeri sanal üniversiteler bu modeli kullanarak hem çevrimiçi kurs veren devlet kurumlarına hem de derecelerini alırken kolaylık ve erişim arayan öğrencilere hizmet vermektedir.

Sanal Üniversitelerin Büyümesi

Amerika Birleşik Devletleri’nde çevrimiçi kurslar sunmak için birkaç kurum oluşturulmuş olsa da, çoğu başarı ile karşılanmadı. İlk sanal üniversitelerden ikisi ve yüksek öğrenimde kabul görmüş yenilikçiler olan California Virtual University ve Western Governors University, ezici bir başarıdan daha azını deneyimledi. Bu kurumlar, yüksek öğrenimde çevrimiçi ders sunumuna yönelik artan talebe yanıt vermek için oluşturulmuş ve sanal üniversite kavramının yaratılmasında etkili olmuştur.

Bu kuruluşların ilk lansmanından ve yüksek öğretime getirdikleri konseptten bu yana, Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli modellerde birkaç ek sanal üniversite oluşturuldu. Yeni nesil sanal üniversiteler muhtemelen çok daha farklı bir iş modelini takip edecektir.

Gelecekte başarılı sanal üniversiteler, devlet destekli kuruluşların bir niş bulması mümkün olsa da, derece verme yetenekleriyle Capella Üniversitesi modelini takip edebilir. Sanal üniversiteler, geleneksel yüksek öğrenim kurumlarına bir alternatif olarak hayatta kalmak ve gelişmek istiyorsa, eğitim tüketicilerinin değişen ihtiyaçlarına karşı dikkatli olmaları gerekecektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir